Desert gogosi pufoase ca la bunica

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Oct 2020 | 3722 vizualizari

 

Cand ai pofte, ai pofte...dar nu eu am avut pofte, eu doar am prestat...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata ( 7 g )
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 350 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • Pentru prajit
  • ulei
  • Optional
  • dulceata ( la alegere )
  • nuttella
  • zahar farin
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase ca la bunica:

Intr-un castron incapator am pus drojdia uscata, lingura de zahar si am turnat 100 ml lapte caldut, am amestecat si am lasat sa se activeze drojdia, cca 10 min. Apoi am adaugat cele 2 galbenusuri, zaharul vanilat, sarea si lamaia, am omogenizat si am alternat cu faina si restul de lapte. Am obtinut un aluat nu foarte tare, l-am acoperit cu un servet si l-am lasat la crescut cca 1 ora, la loc cald, am facut focul la cuptor sa incalzesc bucataria si daca tot mergea cuptorul am transformat cele doua albusuri intr-o Pavlova mica, nimic nu se risipeste....:)))))))))))))))

Dupa ce a crescut aluatul am infainat blatul de lucru am impartit aluatul in doua si am intins o foaie nu foarte groasa, cu ajutorul unui pahar am decupat gogosile, resturile de la decupaj le-am lasat asa cum au iesit, le-am lasat pe toate sa mai creasca cca 10 min. Am pus in tuci ulei si l-am lasat sa se incinga bine apoi am pus la prajit gogosile, le-am intors pe ambele parti, apoi le-am scos pe servet sa absoarba surplusul de ulei. Se pudreaza cu zahar sau se servesc cu nuttella sau dulceata, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara