Desert gris cu lapte

de ancutsa in Dulciuri, 7 Apr 2017 | 812 vizualizari

 

Pentru mine, grisul cu lapte este unul dintre deserturile copilariei. Imi place cu mult sirop de zahar, stiu, sunt multe calorii, dar din cand in cand, ii putem rasfata pe cei dragi cu asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 7 linguri gris
  • Pentru siropul de zahar:
  • 1 lingura zahar si apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gris cu lapte:


Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se lipeasca.


Cand incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si zaharul vanilat si apoi, se mai amesteca un pic, in functie de gros il dorim, apoi se da de pe foc.


Pentru siropul de zahar, se caramelizeaza o lingura cu zahar intr-un ibric, cand devine auriu, se pune cu grija apa, mai multa sau mai putina apa, in functie de cat sirop dorim, eu fac mai mult sirop.


La final, se toarna grisul in farfurii si apoi si siropul fierbinte pe margine si putem face si figuri haioase pentru cei mici.


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/gris-cu-lapte.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Adi 1

08.04.2017, 23:04

Foarte bun!

noiinbucatarie 1

09.04.2017, 18:23

ancutsa 1

10.04.2017, 11:27

Va multumesc frumos pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA