Desert guguluf cu fructe de padure

de Meea in Prajituri, 5 Mai 2017 | 409 vizualizari

 

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva cuvinte secretele din spatele fiecărei rețete, pentru că deși pe aceasta am numit-o ”Guguluf cu fructe de pădure”, în spatele acestei bunătăți se află un secret și nu este deloc o rețetă ”clasică”. Nu vă spun încă secretul, mai așteptați un pic pentru că aș vrea să vă mai povestesc ceva. Am trăit pentru prima dată o experiență de neuitat săptămâna aceasta! Mă întâlnisem cu o fata taare drăguță (pe care nu o cunoșteam personal) și mi-a zis: ”Tu ești Meea, autoarea blogului Delightsbymeea nu? Îmi plac rețetele tale și m-am apucat și eu de gătit de când îți urmăresc rețetele!”. Mi s-a umplut inima de bucurie! A fost un sentiment plăcut să întâlnesc una dintre cititoarele mele și, mai ales, să văd că am încurajat-o să se apuce de gătit! Denisa, dacă citești această postare, te salut cu drag și mă bucur ca te-am întâlnit!

          Bine, gata, vă spun acum secretul din spatele rețetei mele. Pare că am pus 1 kg de gelatină în cremă, nu? Ei bine, NU AM PUS DELOC! Cum de? Am făcut crema ca și jeleul prăjiturii Fanta, doar că în loc de suc Fanta de portocale am folosit Fanta de struguri, iar în loc de budincă de vanilie. am folosit budincă de căpșuni. Simplu, nu? Așadar, astăzi facem împreună guguluf cu fructe de pădure și budincă de căpșuni, fără gram de gelatină! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 3 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 3 linguri apă
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Ingrediente cremă:
  • 400 ml suc Fanta de struguri
  • 1 plic budincă de căpșuni
  • 3 linguri zahăr
  • fructe de pădure
  • 50 ml ciocolată albă
  • 2 linguri ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf cu fructe de padure:

Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt.

Ungem forma pentru copt cu puțin ulei și tapetăm cu făină. Turnăm apoi blatul în formă și nivelăm ușor. Lăsăm tava la cuptor până când blatul trece testul cu scobitoarea.


Într-un vas, amestecăm conținutul plicului de budincă cu zahărul și 100 ml de suc, astfel încât să nu mai aibă cocoloașe. Turnăm și restul de suc și lăsăm amestecul pe foc mic, amestecând continuu, până când amestecul se îngroașă ca o budincă.


Tăiem un mic ”capac” deasupra blatului. În mijloc, ”decupăm” un mic șanț pe care urmează să îl umplem cu crema răcită (puțin). Iarăși nu știu sa prezint procesul cum trebuie, dar dacă priviți poza de mai jos veți înțelege. Crema rămasă o întindem ușor pe marginile blatului, lăsând-o să curgă ușor.


Decorăm cu fructe de pădure, zahăr pudră și ciocolată albă topită ( topiți ciocolata pe foc mic împreuna cu cele 2 linguri de ulei).

Lăsăm prăjitura la rece, cât de mult avem ocazia! A mea a stat jumătate de oră, apoi a fost devorată haha:)).




 

TIPS-URI

1

reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/05/guguluf-cu-fructe-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ancutsa 1

27.05.2017, 18:20

Plin de fructe si tare frumos! Imi place mult!

Meea 1

27.05.2017, 19:24

Multumesc

oanapl 1

14.06.2017, 11:21

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa