Desert pandispan cu caise

de RuxyRux in Prajituri, 20 Iun 2013 | 36762 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care ma reintoarce de fiecare data la copilarie...simpla, mai simpla de atat nici nu se poate...este printre primele prajituri pe care am invatat sa le prepar la scoala generala, la orele de gospodarie (aveam si asa ceva), alaturi de crema de zahar ars, spuma de capsuni...si maioneza......e o prajitura pe care vara o fac cu fructe, in special o iubesc cu caise, apoi cu visine sau piersici, iar iarna cu cacao, nuci, alune.....La baza pandispanul nu contine ulei si nici praf de copt, se prepara doar cu oua, faina si zahar, insa m-am abatut putin deoarece am in casa o mica mare mofturoasa careia nu-i place pandispanul clasic, i se pare cam prea uscat...asa ca am gasit o alta varianta sa se bucure si ea :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 15 bucati de caise( taiate marunt)
  • Zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu caise:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu zaharul  si vanilia se bat spuma (ca la bezea).

Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza. 

Jumatate din cantitatea de albusuri se pune deasupra maionezei de ou, se amesteca bine si se adauga faina, praful de sare si praful de copt. La urma adaugam restul de albus ca intr-o invaluire.

Cuptorul se incinge la 180 de grade. Tava se tapeteaza cu foaie de copt (eu am avut forma cu inel culinar).

Punem amestecul in tava, deasupra bucatile de caise si coacem pentru 20 sau 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Eu am scos prajitura dupa 22 de minute.

O lasam la racit si apoi o portionam. Pudram pandispanul si-l servim cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu caise" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise