Placinta cu branza, stafide si bezea

de simona72 in Prajituri, 16 Dec 2014 | 2379 vizualizari

 

Nici nu va pot descrie cat este de buna...va las sa o probati si apoi povestim:))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj proaspat de la Kaufland
  • 700-800 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr smantana grasa
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr+4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic esenta Bourbon
  • 100 gr stafide aurii
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 gr rama mit butter
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, stafide si bezea:

Mixam branza de vaci cu smantana si zaharul.Adaugam in fir subtire laptele condensat in timp ce mixam compozitia de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar pe cele din urma le adaugam treptat la compozitia de branza. Mixam dupa fiecare galbenus pus. Topim rama la cuptorul cu microunde si o adaugam si pe aceasta in timp ce mixam la compozitia formata.


Adaugam esenta, grisul, amidonul si mai mixam pana la incorporarea completa a ingredientelor. La urma adaugam stafidele si amestecam cu o spatula. Intr-o tava cu diametrul de 38/26 cm punem aluatul care este prevazut cu hartie de copt. Intindem aluatul in tava cu tot cu hartia de copt, iar peste aluat intindem umplutura de branza. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute.


Intre timp mixam albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Dupa ce placinta s-a rumenit in cuptor, intindem bezeaua, iar peste bezea presaram un amestec de mirodenii(este optional). Mai dati tava la cuptor si lasati pentru inca 10-15 minute, pana bezeaua capata culoare. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Noi nu am mai avut rabdare si am mancat-o calda...


Sa va fie de bine!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, stafide si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

elucubratiiculinare 1

17.12.2014, 17:17

super

_Alina_ 1

18.12.2014, 09:43

Minunata! Da' de dat nu dai?

anca_rm 1

18.12.2014, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida cu branza dulce si stafide