Placinta cu branza, stafide si bezea

de simona72 in Prajituri, 16 Dec 2014 | 2102 vizualizari

 

Nici nu va pot descrie cat este de buna...va las sa o probati si apoi povestim:))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj proaspat de la Kaufland
  • 700-800 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr smantana grasa
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr+4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic esenta Bourbon
  • 100 gr stafide aurii
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 gr rama mit butter
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, stafide si bezea:

Mixam branza de vaci cu smantana si zaharul.Adaugam in fir subtire laptele condensat in timp ce mixam compozitia de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar pe cele din urma le adaugam treptat la compozitia de branza. Mixam dupa fiecare galbenus pus. Topim rama la cuptorul cu microunde si o adaugam si pe aceasta in timp ce mixam la compozitia formata.


Adaugam esenta, grisul, amidonul si mai mixam pana la incorporarea completa a ingredientelor. La urma adaugam stafidele si amestecam cu o spatula. Intr-o tava cu diametrul de 38/26 cm punem aluatul care este prevazut cu hartie de copt. Intindem aluatul in tava cu tot cu hartia de copt, iar peste aluat intindem umplutura de branza. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute.


Intre timp mixam albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Dupa ce placinta s-a rumenit in cuptor, intindem bezeaua, iar peste bezea presaram un amestec de mirodenii(este optional). Mai dati tava la cuptor si lasati pentru inca 10-15 minute, pana bezeaua capata culoare. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Noi nu am mai avut rabdare si am mancat-o calda...


Sa va fie de bine!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, stafide si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (30)

elucubratiiculinare 1

17.12.2014, 17:17

super

_Alina_ 1

18.12.2014, 09:43

Minunata! Da' de dat nu dai?

anca_rm 1

18.12.2014, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08