Desert prajitura bicolora cu cirese

de Merisor in Prajituri, 22 Mai 2017 | 3667 vizualizari

 

Aromată, colorată și de sezon, o prăjitură care pe noi ne-a cucerit.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cireșe
  • 8 ouă
  • 200 g unt(65%)
  • 12 linguri zahăr
  • 9 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri migdale măcinate
  • 5-6 frunze de mentă
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • un praf sare
  • 200 g ciocolată albă
  • 1 linguriță lapte
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura bicolora cu cirese:

Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte un praf de sare peste ambele.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.

Adăugam gălbenușurile frecate cu praful de sare, omogenizăm, apoi adăugăm untul și omogenizăm din nou.

Cernem 6 linguri de făină împreună cu praful de copt și le adăugăm treptat în compoziția de prăjitură.

Împărțim apoi compoziția, în două părți aproximativ egale.

În prima parte, vom adăuga 3 linguri de făină și cireșele fără sâmburi și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.

În a doua parte, vom adăuga cacaua cernută și migdalele prăjite și măcinate fin și vom întinde compozitia rezultată, peste cea cu cireșe.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, dar facem totuși și testul cu scobitoarea, să fim siguri ca s-a copt.

Lăsăm apoi prăjitura să se racească și o răsturnăm pe un platou cu partea cu cireșele în sus, pentru că dedesupt, blatul va fi mai uniform.

Topim ciocolata, împreună cu laptele si uleiul de măsline, pe baie de aburi și decorăm prăjitura cu ea.

După ce se va întări ciocolata, putem porționa prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă și îi servim pe cei dragi cu ea.

Este pur și simplu delicioasă, ușor aromată și foarte pufoasă.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere