Rulada cu mascarpone si afine

de Criss in Prajituri, 30 Ian 2013 | 4587 vizualizari

 

Stiu ca n-am mai postat de mult nicio reteta si nici n-am fost foarte activa, dar acum m-am intors si n-am vrut sa vin cu mana goala, asa ca v-am adus o rulada delicioasa si aromata. :)
Intr-o vreme fugeam de rulade, nu-mi placea sa le fac pentru ca imi era teama ca se rup. Intre timp insa m-am "imprietenit" cu ele si acum le fac fara probleme. Ba mai mult, chiar imi place sa fac rulade pentru ca se fac destul de repede si usor, nu trebuie sa stau prea mult in bucatarie si rezultatul intrece orice asteptari.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -4 linguri faina
  • Crema:
  • -250 g mascarpone
  • -250 ml frisca
  • -3-4 linguri zahar pudra
  • -dulceata de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mascarpone si afine:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si galbenusurile si se amesteca bine, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura pana se inglobeaza. Se toarna amestecul pentru blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu pentru rulade folosesc intotdeauna tava de la aragaz. Se coace blatul 14 minute (dupa cuptorul meu :) ). In tot cazul cand incepe sa devina auriu pe margini, e gata. Eu niciodata nu aplic metoda cu rulatul blatului intr-un prosop umed, pentru ca am patit-o o data si am aruncat rulada cu tot cu prosop. De atunci las blatul cateva minute sa se racoreasca, apoi desprind hartia si cand rulada s-a racit, pun crema si rulez eventual ajutandu-ma de hartia de copt.


Pentru crema, se amesteca frisca cu zaharul pudra si cu mascarpone si se bate bine pana devine o crema suficient de tare. Aceasta cantitate de crema e suficienta daca vreti sa faceti doua rulade simple, neornate. Eu am umplut rulada cu jumatate din cantitatea de crema iar cu cealalta jumatate am ornat rulada pentru a-i da un aspect mai festiv.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

30.01.2013, 19:49

Vai cat de bine poate sa arate.Delicioasa!

Criss 1

31.01.2013, 10:01

Multumesc dragele mele.

diana_k 1

02.02.2013, 21:15

arata superrrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji