Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

de _Alina_ in Dulciuri, 12 Ian 2013 | 3013 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pasta decorativa:
  • 1 albus
  • 40 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 30 g unt
Blat:
  • 4 oua foarte mari (XXL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 1 lg zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 40 g ananas si papaya confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mascarpone, ananas si papaya:

Pasta decorativa


1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.


2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt.


3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa model.


4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.


Blat


1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.


4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana cand volumul acestora creste considerabil, iar zaharul este dizolvat aproape complet.


5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.


6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compozitie.


7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.


8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).


9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot, si invelim intr-un prosop curat si umed.


Crema


1. Mixam 50 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.


2. Batem restul de smantana pana cand capata consistenta si isi modifica volumul.


3. Adaugam branza mascarpone in frisca si mixam pana la omogenizare.


4. Adaugam fructele deshidratate si amestecam cu ajutorul unei linguri.


Asamblare:


Dupa ce s-a racit, taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru minim 3 h, sau cat rezistati pana sa dati iama :)) in ea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone, ananas si papaya" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

diaconta 1

13.01.2013, 12:17

grozav de bine arata

Angelina_Elena 1

14.01.2013, 23:37

excelenta rulada!

monik80 1

21.03.2015, 06:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mascarpone si coacaze rosii