Rulada cu mascarpone si coacaze rosii

de anca_rm in Prajituri, 7 Ian 2014 | 6742 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao

Pentru crema

  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mascarpone si coacaze rosii:


Pentru blat:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam totul foarte bine. Cand am obtinut o spuma tare adaugam galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam prin rasturnare .


Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus si turnand usor uleiul


Tapetam o forma pentru cuptor


Din aceasta compozitie luam cam 4 linguri si le amestecam cu lingura de cacao ,facem pe foaia de copt fasii sau forme si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.


Scoatem tava si turnam restul de compozitie.


Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.


Facem testul cu scobitoarea


Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.


Lasam sa se raceasca.


Intre timp facem crema :


Mascarponele il batem cu mixerul cu 2 linguri de zahar


Frisca o batem separat


Amestecand continuu amestecam mascarpone cu frisca batuta, adaugam la sfarsit coacazele rosii si mai amestecam putin cu o lingura de lemn .


Cand rulada este rece desfacem din prosop si punem o crema , o intindem uniform si rulam cu grija .


Pregatim o folie alimentara pentru a pune rulada in ea pana in momentul servirii.


Dati la frigider si feliati doar in momentul servirii .


 

TIPS-URI

1

daca doriti sa aveti mai putina crema reduceti cantitatea de frisca

2

rulada se poate face si fata a o coace cu decor

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

rena 1

07.01.2014, 21:29

ce buna este

anca_rm 1

08.01.2014, 13:14

Simona multumesc , Claudia multumesc

anca_rm 1

08.01.2014, 13:14

Rena ms pentru apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji