Desert Indiene

de Lau in Dulciuri, 5 Ian 2020 | 2560 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
cu greu am ajuns si eu la 1400 retete
M-am inspirat de la Papa bun

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Sirop
  • 150 g apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • 40 ml apa
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca
  • o lingurita unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Indiene:

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.

Cu ajutorul unui posh facem cerculete de cca 5 cm diametru in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc usor pe talpa si le verificam cu scobitoarea.

Intre timp pregatim siropul-punem apa cu zaharul la fiert cateva minute pana ce se formeaza un sirop,adaugam esenta si coaja de portocala,lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-galbenusurile le atem cu zaharul si pe punem pe baie de abur sau intr-o cratita cu fundul dublu si punem pe foc amestecand energic pana ce zaharul e topit si galbenusurile devin spumoase,

Oprim focul adaugam gelatina hidrata cu apa si amestecam pana ce se topeste.punem vasul in altul cu apa rece si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca spuma dup acare aduagam crema de galbenus si mixam pana ce se omogenizeaza si devin o  crema densa.

Fiecare fursec il trecem prin sirop,sprintem crema cu ajutorul unui posh,adaugam cate un fursec deasupra insiropat,sprintem iara crema si dam la rece cat pregatim glazura.

Intr-un ibric adaugam ingredientele si punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste si se omogenizeaza.

Lasam sa se tempereze si cu o lingura punem deasupra pe fiecare prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Indiene" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe