Desert inghetata cu caise

de dantes in Dulciuri, 16 Noi 2019 | 1747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g caise confiate -
  • 100 ml suc de lamaie proaspat stors -
  • 250 g branza dulce grasa -
  • 400 ml lapte condensat -
  • 400 ml frisca naturala -
  • 8 biscuiti
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu caise:

Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de caise acrisor. Se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca cu mixerul branza dulce pana devine cremoasa. Se adauga laptele condensat si se mixeaza la viteza mica. Separat se bate frisca. Se amesteca compozitia de branza cu frisca. Se toarna in masina de inghetata si se procedeaza conform instructiunilor masinii. Se scoate inghetata intr-o caserola, se adauga biscuitii si se amesteca usor. Se adauga bucatele de pireu de caise, se amesteca foarte putin, vrem sa gasim pireul de caise pe alocuri, nu amestecat in compozitie. Se pune in congelator pentru 2-3 ore sa se intareasca. Daca nu aveti masina de inghetata puneti compozitia la congelator in caserola, dar nu puneti pireul de caise de la inceput. Amestecati inghetata cu furculita o data la 2 ore, de cateva ori. Puneti pireul de caise cand s-a intarit putin inghetata si nu veti mai amesteca in ea. Rolul amestecarii in inghetata este de a nu face ace de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

17.11.2019, 10:55

imi place

Rocsi 1

17.11.2019, 13:55

Cu caise nu poate fi decat grozava! Daca o mananc langa calorifer acum, merge perfect!

Ancutsa 1

20.05.2020, 15:39

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu branza dulce si toping de caramel