Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

de Rocsi in Dulciuri, 12 Iun 2018 | 1401 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"
Anul acesta am avut norocul sa ma bucur de capsuni de la tara, din alea cu adevarat gutoase, dulci si aromate! Si daca tot aveam mai multe, as fi vrut si o inghetata, am preferat sa o pregatesc in casa, sa ma bucur mai multe zile de ea. A iesit o mare bunatate, se simt capsunile, se simte gustul ingredientelor faine ce le-am folosit! Este exact ce trebuie!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr iaurt grecesc
  • 400 ml crema din nuca de cocos (de la Sano Vita)
  • 350 gr lapte condensat caramelizat
  • 400 gr capsuni
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • decoratiuni din ciocolata, capsuni proaspete, frunze de menta, pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat:

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le lasati la scurs. Le puneti in blender si le faceti piure.


Desfaceti crema din nuca de cocos, scurgeti apa si pastrati doar partea cremoasa. Mixati crema pana devine usor spumoasa. Adaugati iaurtul, zeama de lamaie, mixati, apoi incorporati laptele condensat. Luati intr-un bol, cam 1/3 din crema. In aceasta treime puneti cacaua, fulgii de ciocolata, amestecati bine o o lingura. In restul de crema rasturnati piureul de capsuni, amestecati.


Intr-o caserola, puneti un strat din crema cu capsuni, apoi 2-3 linguri din crema cu cacao. Taiati si cateva bucatele de capsuni. Turnati iar crema de capsuni, iar de cacao, tot asa pana terminati ambele compozitii. La final amestecati usor cu o furculita, cat sa creati niste valuri. Deasupra dati drumul catorva cubulete de capsuni. Acoperiti caserola cu capacul, o bagati la congelator. O lasati 4-5 ore sau peste noapte.


Cand s-a inchegat bine, o scoateti de la congelator 15 minute si o lasati la temperatura camerei, apoi o rasturnati pe un platou. Presarati decoratiuni din ciocolata, bucati de capsuni proaspete si frunze de menta, apoi puteti servi.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

17.06.2018, 22:07

Va multumesc mult!

Ancutsa 1

11.07.2018, 10:53

Foarte buna, mai ales ca ai folosit capsuni de tara, care sunt mult mai aromate! Bravo!

Rocsi 1

12.07.2018, 21:16

Multumesc Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura ,,Quiky"

de anuta 1

ieri la 22:18

Savarine cu aluat dospit si fructe

de anuta 1

ieri la 22:02

Trifoi delicios cu branza si spanac

de anuta 1

ieri la 21:53

Rulada cu dulceata si blat din cereale

de anuta 1

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura fulgi de nea