Tort cu ciocolata si fructe

de Camelya in Dulciuri, 30 Oct 2016 | 3169 vizualizari

 

Acest tort cu ciocolata alba, ciocolata neagra si fructe l-am facut de ziua iubitului meu. Am pus multa dragoste si mi-a iesit un tort gustos, minunat si foarte frumos. Este cel mai frumos tort pe care l-am facut pana acum. 

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Blat vanilie:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 jumatate de lingurita cu esenta de vanilie
  • Crema ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema de fructe:
  • 400 g fructe congelate mix (eu am folosit mix de zmeura, capsuni si visine)
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 4 linguri de apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe:

Blat cacao:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Blat vanilie: 

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, iar apoi adaugam esenta de vanilie. Cernem faina o singura data. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Crema neagra:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Crema alba:

Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de cremoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone.

Crema de fructe:

Punem fructele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta.Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 4 linguri de apa si il adaugam peste pasta de visine. Amestecam de cateva ori si luam craticioara de pe foc.

Asamblare:

Taiem blatul de cacao in 2 sectiuni. Asa procedam si cu cel de vanilie. Obtinem in total 4 sectiuni. 

Prima sectiune a blatului de cacao o decupam in 3 cercuri de marimi diferite. Asa procedam si cu blatul de vanilie. Schimbam fasiile. Punem o fasie neagra in locul celei cu vanilie si invers. Asa procedam si cu celalalte 2 sectiuni. Daca nu v-ati prins cum trebuie executat acest blat Intrati pe youtube si uitati-va la clipuri in care va explica pas cu pas cum se face acest blat sah.

Punem prima sectiune de blat in inelul tavii de 19 cm in care am copt blatul. Insiropam prima sectiune cu marginea blatului de vanilie cu apa+zahar. Pastram 3-4 linguri de crema neagra si apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Adaugam a doua sectiunea cu marginea blatului de cacao. Insiropam. Pastram 4 linguri de crema alba iar apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Pastram 4 linguri de crema de zmeura.Peste crema alba pe care am nivelat-o adaugam crema de zmeura. Adaugam sectiunea a treia cu marginea blatului de vanilie. Adaugam cele 3 linguri de crema de ciocolata neagra. Nivelam. Amestecam cele 4 linguri de crema de ciocolata alba cu cele 4 linguri de crema de fructe. Adaugam amestecul obtinut peste crema de ciocolata neagra. Insiropam ultima sectiune si o punem deasupra amestecului de ciocolata alba+crema de zmeura. Am acoperit tortul cu folie de prospetime si l-am lasat peste noapte in frigider. L-am imbracat in crema de unt (300 g unt+120 g zahar pudra). L-am decorat cu inimioare de zahar, perle si deasupra am ras ciocolata alba si macarons.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

01.11.2016, 00:19

La multi ani !!! Sa fiti sanatosi si sa va iubiti Tortul este deosebit

Camelya 1

01.11.2016, 10:28

Multumesc frumos, scumpa Miha!

Aletta 1

30.06.2017, 16:07

superbbbb

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu cirese