Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate

de Rocsi in Dulciuri, 28 Iun 2017 | 510 vizualizari

 

Desi nu prea fac inghetata in casa (pentru ca ai mei nu prea mananca si numai pentru mine, nu prea imi vine sa pregatesc), pot sa confirm a nu stiu cata oara ca este mult mai buna decat cea cumparata. Vorba mamei: se vede ca este facuta in casa, ca nu este apoasa, are cremozitate si consistenta. Daca sunteti consumatori de inghetata, chiar va recomand sa o pregatiti acasa, cu diverse fructe si ce va mai place voua!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr crema de branza
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 100-150 gr cirese
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolatica snickers

Pentru alunele pralinate:

  • 60 gr alune decojite si nesarate
  • 3-4 linguri zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate:

Intai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati.

Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin.

Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa.

La final adaugam zeama de lamaie si o incorporam cu o paleta.

Ciocolata o rupem bucatele, o punem pe baie de aburi si o topim.

Luam ceva mai mult de o treime din crema, adaugam ciocolata topita, ciocolata snickers rupta bucatele si amestecam cu o paleta.

In restul de crema punem ciresele, amestecam sa fie omogene.


Intr-o caserola, punem inghetata de ciocolata, o nivelam, apoi o punem pe cea cu cirese si o nivelam.

Acoperim caserola de inghetata cu capac si o dam la congelator.

Alunele pralinate:

Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.

Adaugam alunele in zaharul caramelizat, le amestecam bine, apoi luam de pe foc si le rasturnam pe o bucata de hartie de copt.

Le lasam sa se raceasca bine, apoi le maruntim in robotul de bucatarie.

Inghetata o scoatem din congelator cam cu 20-30 de minute inainte de servire.

Punem in cupe, presaram alune pralinate si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu ciocolata, cirese si alune pralinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

noiinbucatarie 1

02.07.2017, 13:20

Rocsi 1

03.07.2017, 20:44

Mihalea, eu impart cu toata lumea

Rocsi 1

03.07.2017, 20:44

Rahela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare