Desert inghetata cu zmeura si cacao

de Ancutsa in Dulciuri, 6 Aug 2019 | 712 vizualizari

 

Înghețata de casă este desertul meu favorit, vara. Am pregătit de această dată, înghețată cu zmeură și cacao.

 

INGREDIENTE

  • 4 gălbenuşuri,
  • 5 ml îndulcitor,
  • Un vârf de cuțit sare,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 130 ml lapte călduț,
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 75 ml sos de zmeură de casă,
  • 3 lingurite cacao neagră,
  • 3 lingurițe cafea lichidă,
  • 50 g ciocolată cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu zmeura si cacao:

 

Înghețata:

Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon, un praf de sare, îndulcitorul până se albesc ușor. Se toarnă în fir subţire laptele cald (nu fierbinte), amestecând cu un tel, pentru a o face spumoasă şi aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor.

Se lasă la răcit.

Se încorporează în crema de ouă de mai sus, crema mascarpone și frișca lichidă, amestecând cu mixerul.

Jumătate de compoziție (230 g) se amestecă împreună cu sosul de zmeură de casă, iar cealaltă jumătate, cu cacaoa și cafeaua.

Se transferă în casolete și se dau la congelator până la servire.

 

Sugestie de servire:

Se topesc pe baie de abur 50 g ciocolată cu lapte. După ce se așază înghețata în cupele de servire, se picură ciocolata topită, eu am schițat trandafiri, aceasta va îngheța pe loc datorită înghețatei.

 

Notă: pentru sosul de zmeură am fiert pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi le-am pasat la blender și le-am strecurat. Din sosul obținut, am folosit 75 ml pentru înghețata de zmeură (restul l-am folosit la alt desert).

Notă: Pentru 230 g compoziție (cremă de ouă cu mascarpone și frișcă) am considerat 75 ml sos de zmeură, se obține o aromă intensă și un roz frumos.

Timp de pregătire: 1 h 30 min

Timp de gătire: 10 min

Porții: 4

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/inghetata-cu-zmeura-si-cacao.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu zmeura si cacao" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "La multi ani!"