Prajitura cu nuca

de Lau in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 3919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 2 linguri miere
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g lapte
  • coaja de portocala
  • 1/2 plic amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • Decor
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri crema de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Aluat: intr-o cratita adaugam untul si punem pe foc cand s-a topit adaugam laptele,zaharul,mierea si ouale,amestecam si lasam pe foc pana ce se topeste zaharul.


Luam de pe foc si turnam intr-un bol, adaugam nuca macinata, amoniacul, coaja de portocale si treptat faina.


Framantam un aluat omogen care il vom inveli in folie alimentara si il dam la rece 30 min.


Intre timp pregatim crema- Punem laptele cu 100 g zahar intr-o cratita si adaugam pe foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile mixate cu restul de zahar, faina dizolvata cu putin lapte. Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.


Luam de pe foc adaugam untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si nuca, amestecam bine, acoperim cu folie alimetara si lasam sa se raceasca.


Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara care o coacem pe dosul tavi pana se rumeste putin dedesubt.


Repetam pana terminam.


In tava in care am copt foile asezam prima foaie-crema-repetam pana terminam.


Pentru decor mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam cacao si 5 linguri de crema care am oprit-o,


Pe ultima foaie adaugam crema de cacao si decoram cu nuca taiata sau dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

04.02.2015, 10:34

Delicioasa!

madab 1

12.02.2015, 20:09

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 11:23

bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marrio