Prajitura cu nuca

de Lau in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 3499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 2 linguri miere
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g lapte
  • coaja de portocala
  • 1/2 plic amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • Decor
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri crema de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Aluat: intr-o cratita adaugam untul si punem pe foc cand s-a topit adaugam laptele,zaharul,mierea si ouale,amestecam si lasam pe foc pana ce se topeste zaharul.


Luam de pe foc si turnam intr-un bol, adaugam nuca macinata, amoniacul, coaja de portocale si treptat faina.


Framantam un aluat omogen care il vom inveli in folie alimentara si il dam la rece 30 min.


Intre timp pregatim crema- Punem laptele cu 100 g zahar intr-o cratita si adaugam pe foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile mixate cu restul de zahar, faina dizolvata cu putin lapte. Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.


Luam de pe foc adaugam untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si nuca, amestecam bine, acoperim cu folie alimetara si lasam sa se raceasca.


Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara care o coacem pe dosul tavi pana se rumeste putin dedesubt.


Repetam pana terminam.


In tava in care am copt foile asezam prima foaie-crema-repetam pana terminam.


Pentru decor mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam cacao si 5 linguri de crema care am oprit-o,


Pe ultima foaie adaugam crema de cacao si decoram cu nuca taiata sau dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

04.02.2015, 10:34

Delicioasa!

madab 1

12.02.2015, 20:09

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 11:23

bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post