Desert inghetata de mango si vanilie

de katty in Dulciuri, 16 Aug 2021 | 449 vizualizari

 

Retete de suflet
O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 mango bine copt
  • 50 ml apa
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 200 gr frisca
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de mango si vanilie:

Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru jumatate de ora.

Galbenusurile le frecam cu sarea si zaharul intr-o craticioara cu fund dublu, apoi adaugam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem craticioara la foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos, adaugam zaharul vanilat si omogenizam. Punem craticioara cu fundul intr-un vas cu apa rece si racim amestecul rapid la temperatura camerei, dupa care dam vasul la frigider pentru jumatate de ora.

Amestecam crema de vanilie cu mango si frisca nebatuta de la frigider.

Pornim masina de inghetata si turnam amestecul. Dupa 40 de minute inghetata va fi gata.

Punem inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de mango si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă din piept de curcan cu tăiței de casă

ieri la 21:27

Cartofi în crustă de sare

ieri la 20:03

Tocăniță din carne de curcan, pui și porc

ieri la 19:36

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

de oanapl 7

ieri la 13:33

Supa crema de rosii

de oanapl 7

ieri la 12:49

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar