Desert inghetata de vanilie / Reteta cu nr. 100

de RODIMUR in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 237 vizualizari

 

Cea mai bună înghețată este aceea de vanilie. 
Înghețata nu face ace și nu trebuie amestecată din jumătate, în jumătate de oră.

 

INGREDIENTE

  • 3 gălbenusuri
  • 6 linguri de zahăr tos fin
  • 300 ml smântână grasă
  • 200 ml cremă de patiserie
  • 1/2 baton de vanilie
  • pentru decor: ornamente decor, fructe confiate, sirop, frișcă, toping...
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie / Reteta cu nr. 100:

Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 3 linguri de zahăr tos fin și cu semințele de la 1/2 baton de vanilie, după care se pun la bain-marie și se amestecă, până se topește zahărul și compoziția se îngroașă.


Se ia cratița de pe foc, se lasă puțin să se răcorească, după care se toarnă în ea crema de patiserie (ținută, în prealabil, 10-15 minute la frigider) și se mixează continuu până se încorporează întreaga cantitate.


Separat, se mixează smântâna cu 3 linguri de zahăr tos fin, puse pe rând, până se epuizează cantitatea și rezultă o frișcă legată.


Se ia cu lingura frișcă și se toarnă peste compoziția cu ouă și vanilie, mixând permanent, până ce se încorporează întreaga cantitate.


Compoziția rezultată se toarnă într-un vas curat, care se pune într-o pungă de unică folosință și apoi în congelator.


Se poate servi după 5-6 ore. Dacă înghețata se ține mai mult timp în congelator, este necesar să fie scoasă cu 10-15 minute înainte de servire, pentru a se mai înmuia puțin.


Se servește cu: ornamente decor, fructe confiate, sirop, frișcă, toping...

 

TIPS-URI

1

Pentru frișcă, folosiți smântână grasă, naturală, de la particulari. Cea din comerț are consistența iaurtului și nu va da aceleași rezultate.

2

Scoateți din timp înghețata din congelator (cu 10-15 minute înainte de servire) pentru a se mai înmuia puțin.

3

Puneți vasul cu înghețată într-o pungă închisă ermetic, pentru a nu lua alte mirosuri din congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie / Reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

26.07.2017, 09:48

Mulțumesc frumos, Anca!

dantes 1

26.07.2017, 12:37

Delicioasa!

RODIMUR 1

26.07.2017, 13:49

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe