Crema de zahar ars

de Criss in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 5296 vizualizari

 

Imi place foarte mult acest desert, dar n-am facut pana acum doar crema de zahar ars pentru ca baietilor nu le place. Sotul meu mananca tortul cu crema de zahar ars dar asa numai crema, nu. Alex nu vrea nici una nici alta. Asa ca am adaptat cantitatile si am facut doar doua portii mici. E o reteta simpla, cu ingrediente putine dar rezultat delicios.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 1/2 cescuta zahar (am folosit o ceasca de cafea obisnuita)
  • vanilie sau esenta de rom + 1 ceascuta zahar pentru caramel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Caramelul se repartizeaza uniform in cele doua vase ceramice si se roteste fiecare vas astfel incat caramelul sa imbrace peretii. Intr-un bol se pun cele 3 oua, zaharul , laptele si esenta de vanilie sau rom si se mixeaza. Se toarna apoi amestecul de lapte si oua in vasele deja pregatite. Se pun cele doua vase ceramice intr-o tava in care am turnat apa fierbinte, apoi se pune tava in cuptor pentru o ora. Cand e gata, si crema e ichegata, se lasa sa se raceasca apoi se pune in frigider pentru minim 2 ore. Cu ajutorul unui cutit se desprinde crema de pe margine, apoi se rastoarna pe o farfurie, lasand sa curga deasupra siropul de caramel. Un deliciu. Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 21:06

delicioasa

georgiaskitchen 1

25.01.2014, 09:23

ilinca_rox 1

25.01.2014, 12:44

arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars