Crema de zahar ars

de Criss in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 5051 vizualizari

 

Imi place foarte mult acest desert, dar n-am facut pana acum doar crema de zahar ars pentru ca baietilor nu le place. Sotul meu mananca tortul cu crema de zahar ars dar asa numai crema, nu. Alex nu vrea nici una nici alta. Asa ca am adaptat cantitatile si am facut doar doua portii mici. E o reteta simpla, cu ingrediente putine dar rezultat delicios.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 1/2 cescuta zahar (am folosit o ceasca de cafea obisnuita)
  • vanilie sau esenta de rom + 1 ceascuta zahar pentru caramel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Caramelul se repartizeaza uniform in cele doua vase ceramice si se roteste fiecare vas astfel incat caramelul sa imbrace peretii.  Intr-un bol se pun cele 3 oua, zaharul , laptele si esenta de vanilie sau rom si se mixeaza. Se toarna apoi amestecul de lapte si oua in vasele deja pregatite. Se pun cele doua vase ceramice intr-o tava in care am turnat apa fierbinte, apoi se pune tava in cuptor pentru o ora. Cand e gata, si crema e ichegata, se lasa sa se raceasca apoi se pune in frigider pentru minim 2 ore. Cu ajutorul unui cutit se desprinde crema de pe margine, apoi se rastoarna pe o farfurie, lasand sa curga deasupra siropul de caramel.  Un deliciu. Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3
Crema de zahar ars-4

COMENTARII (21)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 21:06

delicioasa

georgiaskitchen

georgiaskitchen 1

25.01.2014, 09:23

ilinca_rox

ilinca_rox 1

25.01.2014, 12:44

arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!