Desert la minut

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 20 Mai 2010 | 5385 vizualizari

 

am vazut reteta asta aseara pe euforia si m-a tentat, mie nu-mi place ciocolata de fel, dar azi nu stiu ce am avut :D

 

INGREDIENTE

  • o ciocolata amaruie ( kandia am avut eu)
  • stafide
  • boboane pt decor
  • coaja de portocala confiata
  • 2 lingurite de zahar pt sirop
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la minut:

Se pune ciocolata intr-un ibric si se tine in apa fierbinte, pe foc, pana cand se topeste la baine - marin.

Lasam sa se raceasca ciocolata.

Intre timp radem pe razatoarea mare coaja de portocala pe care o oparim in 2 ape ( ca sa-i piara amareala), apoi o clatim bine cu apa rece, dupa care o punem la fiert in sirop de zahar, lasam sa fiarba putin, scoatem din sirop si le punem pe un gratarel sau in sita sa se scurga bine.

Cand incepe sa se intareasca ciocolata luam cu lingurita si turnam sub forma de fursec pe o foaie de copt ( cred ca merge si pe staniol), iar deasupra punem stafide, bomboane de decor si coaji de portocala confiate si le dam la rece pana se intaresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la minut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone