Desert la minut

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 20 Mai 2010 | 5339 vizualizari

 

am vazut reteta asta aseara pe euforia si m-a tentat, mie nu-mi place ciocolata de fel, dar azi nu stiu ce am avut :D

 

INGREDIENTE

  • o ciocolata amaruie ( kandia am avut eu)
  • stafide
  • boboane pt decor
  • coaja de portocala confiata
  • 2 lingurite de zahar pt sirop
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la minut:

Se pune ciocolata intr-un ibric si se tine in apa fierbinte, pe foc, pana cand se topeste la baine - marin.

Lasam sa se raceasca ciocolata.

Intre timp radem pe razatoarea mare coaja de portocala pe care o oparim in 2 ape ( ca sa-i piara amareala), apoi o clatim bine cu apa rece, dupa care o punem la fiert in sirop de zahar, lasam sa fiarba putin, scoatem din sirop si le punem pe un gratarel sau in sita sa se scurga bine.

Cand incepe sa se intareasca ciocolata luam cu lingurita si turnam sub forma de fursec pe o foaie de copt ( cred ca merge si pe staniol), iar deasupra punem stafide, bomboane de decor si coaji de portocala confiate si le dam la rece pana se intaresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la minut" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Pralina-Ciocolata