Budinca de gris, by Medi'

de Ina in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 3515 vizualizari

 

Foarte simpla, dar de-a dreptul ... delicioasa ! Multumesc, Medi' :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca
  • 6 oua
  • 6 linguri cu  zahar
  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • 2 lingurite cu coaja rasa de  lamaie, portocala
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris, by Medi':

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Adaugam pe rand galbenusurile , pesmetul si grisul, apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala. Omogenizam totul si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt.


Coacem la foc mic, circa 40 de minute, pana ce budinca se desprinde usor de marginile tavii.


Cu siropul, ca si Diana, am cam dat gres, in sensul ca mi s-a branzit :">. Dar nu e bai, pentru ca budinca va fi extrem de gustoasa si asa.


"Amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste" - zice Medi. Parerea mea este ca n-ar trebui sa clocotim deloc, ci doar sa incalzim, pentru a evita branzirea laptelui. Sau sa adaugam zeama de lamaie dupa ce fierbem laptele.


Siropul il vom turna peste budinca coapta, putin cate putin, pana va fi incorporat tot. Lasam tava la rece cateva ore ( cine poate, pentru ca miroase asa de bine, ca n-o sa rezistati sa nu mancati o bucata si calda ... :)) )


Eu am decorat cu nuca de cocos si am servit cu topping de caramel.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris, by Medi'" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:14

Wauuuuu,cred ca a fost delicioasa
Si arata tare bine

RuxyRux 1

11.02.2012, 18:09

Vai cat de bine arata!!! Si eu fac din cand in cand budinca de gris si-mi place mult!

Sandie 1

20.03.2012, 03:57

Ina, atunci cind o reteta cere lapte batut si nu ai in casa, atunci pui zeama de lamiie in lapte dulce si obtii lapte batut, asa ca nu ai gresit cu nimic ci asta este reactia normala dintre lapte si zeama de lamiie. Nu stiu daca intii il fierbi si apoi adaugi zeama de lamiie daca se mai "brinzeste". Am sa incerc asa cind o sa fac aceasta budinca care cred ca este f. buna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu lapte si cirese