Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni

de Oana in Dulciuri, 1 Aug 2017 | 161 vizualizari

 

Un desert rapid si racoros!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 gr capsuni congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni:

Blat:




  • Separa galbenusurile de albusuri. mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea.




  • Bate galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, pana se ingroasa putin, cu ajutorul unui tel. Apoi adauga laptele, vanilia si coaja de portocala.




  • Rastoarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.




  • Amesteca praful de copt cu faina si pune cate putin in compozitie, amestecand cu miscari lente, de jos in sus.




  • Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt (25 x 35 cm) si rastoarna compozitia. Niveleaza usor si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade penstru 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.




  • Scoate tava si acopera blatul cu un prosop umed si lasa-l asa pana pregatesti crema si pana se raceste complet.




Crema:




  • mixeaza smantana pentru frisca pana se ingroasa.




  • Separat, mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana devine cremos si adauga frisca.




  • Separat, mixeaza capsunile congelate pana obtii un piure fin si gros si adauga-l in crema.




  • Pune vanilia si omogenizeaza bine crema.




Asamblare:



  • Decupeaza cercuri de blat cu ajutorul unei forme sau cu un pahar.


  • Pune cercurile in paharele de desert, apoi umple cu crema de capsuni si decoreaza cu bucati de blat si capsuni proaspete.




  • Lasa paharele la frigider pana in momentul servirii



 

TIPS-URI

1

Se poate asambla si sub forma de rulada, daca in crema se adauga si putina gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

03.08.2017, 09:07

As servi cu mare drag o portoe!

miki_a 1

03.08.2017, 16:26

Absolut perfect!

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 17:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Gogosi