Desert mentolat cu ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 2664 vizualizari

 

Un desert uşor,pentru când ţi-e lene să te complici,dar totuşi ai vrea „perfuzia de dulce”.Intotdeauna mi-a plăcut combinaţia de mentă cu ciocolată.Am găsit întrebuinţare şi pentru o cutie de bomboane de ciocolată umplute cu cireşe şi lichior,pe care altfel nu le consumam.

 

INGREDIENTE

Piscoturi Savoiardi-eu am folosit vreo 25 de bucati Crema:

  • 250 g crema mascarpone
  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml sirop concentrat de menta
  • Afine congelate

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie 72% cacao
  • O cutie bomboane ciocolata cu cirese si lichior
  • Puţin lapte
  • Sirop din zahar,apa si zeama de lamâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mentolat cu ciocolată:

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil în care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat când s-a întarit crema.


Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi,când a fost topita am pus siropul de menta.


In prima faza,ciocolata se va întari,dar adaugati sirop pâna la consistenta dorita,având grija sa nu fie prea subtire.


Untul si mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata putin racita.


Am lasat crema putin la frigider,apoi am înmuiat foarte putin piscoturile în sirop,am pus un strat de piscoturi,crema,afine,apoi câteva piscoturi,iar crema si un strat de piscoturi care va deveni baza când va fi rasturnat.


Am acoperit cu folia,am pus deasupra o farfurie si l-am lasat la frigider pâna s-a întarit crema.


L-am rasturnat pe platou.


Pentru glazura,am topit pe baie de aburi ciocolata si bomboanele si am adaugat lapte pâna am obtinut consistenta dorita.



Am pus glazura deasupra si am lasat la frigider sa se întareasca bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mentolat cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Mihaela11_jo 1

08.05.2014, 19:55

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bunica 1

08.05.2014, 21:47

Ciocolatosul asta cu crema de mascarpone e foarte tentant!

MIUTA 1

09.05.2014, 15:46

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort Raffaello

ieri la 19:45

Pâine împletită, cu semințe

de RODIMUR 5

ieri la 14:15

Empanadas cu carne amestec si ciuperci

de Rocsi 9

ieri la 11:05

RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si dragoste