Desert mere coapte

de CameliaR in Dulciuri, 29 Mai 2017 | 4275 vizualizari

 

Un desert simplu, foarte aromat si de repetat! Eu am ales sa folosesc pentru umplutura seminte si fulgi de ovaz, portocala, ciocolata, gem de caise, pulpa de mere si scortisoara. Puteti sa le umpleti cu ce doriti voi. Merge foarte bine si o umplutura de nuca cu stafide, miere si scortisoara. Indiferent de ce compozitie o sa alegeti, cu singuranta, gustul o sa fie deosebit de bun.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 6 cuburi de ciocolata
  • seminte asortate
  • fulgi de ovaz
  • 1 jumatate de portocala
  • 1 lingura gem de caise
  • 2 linguri pulpa de mere
  • scortisoara
  • Decor:
  • topping de ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere coapte:

Spalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa folosim o parte din ea pentru umplutura.

Intr-un bol, punem semintele si fulgii de ovaz, portocala taiata cubulete, cuburile de ciocolata tocate marunt, 2 linguri din pulpa de mere, 1 lingura  gem de caise si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam cu o lingura.  Adaugam cate 3 linguri de compozitie in fiecare mar. Punem capacelul peste compozitia pusa in mere.

Punem merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le introducem in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, pana merele sunt moi. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute la temperatura camerei. Dam la o parte capacelele, apoi punem ciocolata topita peste mere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu mere