Desert mere coapte

de CameliaR in Dulciuri, 29 Mai 2017 | 4317 vizualizari

 

Un desert simplu, foarte aromat si de repetat! Eu am ales sa folosesc pentru umplutura seminte si fulgi de ovaz, portocala, ciocolata, gem de caise, pulpa de mere si scortisoara. Puteti sa le umpleti cu ce doriti voi. Merge foarte bine si o umplutura de nuca cu stafide, miere si scortisoara. Indiferent de ce compozitie o sa alegeti, cu singuranta, gustul o sa fie deosebit de bun.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 6 cuburi de ciocolata
  • seminte asortate
  • fulgi de ovaz
  • 1 jumatate de portocala
  • 1 lingura gem de caise
  • 2 linguri pulpa de mere
  • scortisoara
  • Decor:
  • topping de ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere coapte:

Spalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa folosim o parte din ea pentru umplutura.

Intr-un bol, punem semintele si fulgii de ovaz, portocala taiata cubulete, cuburile de ciocolata tocate marunt, 2 linguri din pulpa de mere, 1 lingura  gem de caise si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam cu o lingura.  Adaugam cate 3 linguri de compozitie in fiecare mar. Punem capacelul peste compozitia pusa in mere.

Punem merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le introducem in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, pana merele sunt moi. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute la temperatura camerei. Dam la o parte capacelele, apoi punem ciocolata topita peste mere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere Dida