Prajitura cu crema de ciocolata

de mena29 in Dulciuri, 30 Apr 2015 | 2421 vizualizari

 

Pentru ca ieri a fost ziua sotului meu, am pregatit o prajitura ciocolatoasa!
Se face foarte repede si este delicioasa,sau a fos,mai bine zis :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 g unt gras la temperatura camerei
  • 250 g crema de ciocolata finetti,nutella sau ce fel vreti voi
  • Siropul:
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar tos
  • 4 linguri lichior Amaretto
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri lapte sau frisca lichida
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • Frisca lichida dulce pentru ornat:
  • 200 ml
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Am separat albusurile de galbenusuri,le-am mixat bine, am adaugat pe rand cele 8 linguri de zahar si praful de sare. Separat am amestecat galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, am adaugat apa si zaharul vanilat. Am pus galbenusurile in spuma de albus si am amestecat usor. Am incorporat faina cernuta,praful de copt si cacaua,amestecand usor de jos in sus. Am pus compozitia in tava de 23/36cm, tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul in cuptorul preancalzit la 170 grade pentru 20 minute, trebuie sa treaca testul cu scobitoarea. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. 

Intre timp am pregatit crema,am mixat spumos untul si am adaugat treptat cate o lingura din crema de ciocolata.Am pus crema intr-o punga pentru ornat cu un dui in forma de stea si am lasat-o deoparte la rece. Am fiert apa cu zaharul pentru sirop pana s-a topit zaharul. Am luat siropul de pe foc si l-am lasat sa se raceasca. Cand siropul s-a racit am adaugat lichiorul Amaretto. Am scos frisca lichida de la frigider si am mixat-o, dupa care am pus-o intr-o punga pentru ornat si am lasat-o la frigider. Am taiat blatul rece in 20 de bucati pe care le-am insiropat. Am topit ciocolata intr-o craticioara,pe abur cu cele 4 linguri de frisca lichida iar la final am incorporat uleiul. Am pus cu lingura glazura de ciocolata pe fiecare prajitura. Am lasat putin sa se intareasca glazura dupa care am spritat crema deasupra. Peste crema de ciocolata am ornat cu frisca.

Am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mena29 1

01.05.2015, 19:16

No aşe tu Cris că bine zâci ... )))))))

mena29 1

01.05.2015, 19:17

Ruxy si eu pe tine

mirela0911 1

04.05.2015, 15:07

Yummy yummy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Negreasa ca la bunicul acasa