Desert mere coapte cu inghetata

de AlexTeacher in Dulciuri, 3 Oct 2017 | 7990 vizualizari

 

Merele coapte sunt un desert foarte simplu de facut, iar pe mine ma duce intotdeauna cu gandul la toamna, la inceputul scolii. Poti pune acest desert pe lista preparatelor cu care poti sa-i dai gata pe musafirii de ultim moment.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 100 g de stafide
  • 4 batoane de scortisoara
  • 2 lingurite de scortisoara pudra
  • 4 linguri de zahar brun
  • 100 g unt
  • 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml de cognac sau cherry
  • cam 300 ml de apa fiarta
  • 4 boabe de cardamon si ienibahar
  • inghetata de vanilie sau caramel pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere coapte cu inghetata:

Scobeste merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i semintele si adauga-le in apa din tava.

Pune batoanele de scortisoara in interiorul merelor, apoi adauga stafidele. Stropeste apoi merele cu cognac sau cherry. Amesteca zaharul brun cu scortisoara macinata si presara pe deasupra. Pune cubuletele de unt pe fiecare mar in parte.

Introdu merele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Verifica-le din cand in cand si scoate-le cand acestea sunt coapte si moi. Scoate-le pe farfurie, stropeste-le din abundenta cu sosul format in tava si serveste-le cu cate un scoop generos de inghetata si topping la alegere. Eu am mers pe mana vaniliei – nu ai cum sa dai gres!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Palmierii dulci