Desert mere coapte cu inghetata

de AlexTeacher in Dulciuri, 3 Oct 2017 | 3522 vizualizari

 

Merele coapte sunt un desert foarte simplu de facut, iar pe mine ma duce intotdeauna cu gandul la toamna, la inceputul scolii. Poti pune acest desert pe lista preparatelor cu care poti sa-i dai gata pe musafirii de ultim moment.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 100 g de stafide
  • 4 batoane de scortisoara
  • 2 lingurite de scortisoara pudra
  • 4 linguri de zahar brun
  • 100 g unt
  • 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml de cognac sau cherry
  • cam 300 ml de apa fiarta
  • 4 boabe de cardamon si ienibahar
  • inghetata de vanilie sau caramel pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere coapte cu inghetata:

Scobeste merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i semintele si adauga-le in apa din tava.



Pune batoanele de scortisoara in interiorul merelor, apoi adauga stafidele. Stropeste apoi merele cu cognac sau cherry. Amesteca zaharul brun cu scortisoara macinata si presara pe deasupra. Pune cubuletele de unt pe fiecare mar in parte.



Introdu merele in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Verifica-le din cand in cand si scoate-le cand acestea sunt coapte si moi. Scoate-le pe farfurie, stropeste-le din abundenta cu sosul format in tava si serveste-le cu cate un scoop generos de inghetata si topping la alegere. Eu am mers pe mana vaniliei – nu ai cum sa dai gres!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

03.10.2017, 16:02

Gherca Daniela 1

03.10.2017, 17:05

Rocsi 1

04.10.2017, 20:31

Ce bine arataaaa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de cioco-ness