Desert mere in foietaj cu sos de vanilie

de Rocsi in Dulciuri, 7 Mar 2017 | 888 vizualizari

 

De ceva timp imi doresc sa pregatesc acest desert, dar, ba foloseam foietajul la altceva, ba nu aveam mere si tot asa. Zilele astea am avut tot ce trebuia si m-am pus pe treaba, sa vad si eu domle' cum este acest desert ce ma bantuia de ceva timp. Regret, dar regret foarte tare ca nu l-am pregatit mai devreme, pentru ca m-a incantat enorm, enorm! Daca ar fi dupa mine, l-as include in meniurile restaurantelor. Cat de simplu, cat de bun!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 4 mere potrivite
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou

Pentru sosul de vanilie:

  • 400 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
  • 3 lingurite de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere in foietaj cu sos de vanilie:

Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul.

Taiem patru patrate egale.

Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si semintele.

Asezam fiecare mar in mijlocul fiecarui patrat de aluat.

Luam marginile aluatului si invelim bine merele, presam usor pentru a nu se desface. La final trebuie sa obtinem merele "imbracate" in totalitate in foietaj.

Asezam merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Batem spuma oul si cu o pensula, ungem merele.


Le introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos foietajul.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.


Sosul de vanilie:

Intr-o cratita, batem usor galbenusul cu zaharul.

Adaugam laptele, amidonul si invartim bine cu un tel, pana este complet dizolvat amidonul.

Punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit, lasam sa inceapa sa fiarba, timp in care amestecam continuu.

Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si lasam sa clocoteasca circa 1 minut.

Vom obtine un sos de consistenta unei smantani mai subtiri.


Luam sosul de pe foc, punem vanilia.

Il acoperim cu folie si il lasam cam 20 de minute sa se racoreasca.

Punem sos caldut pe farfurie, un mar in foietaj tot caldut, il pudram cu putin zahar si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foietaj cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lau 1

12.03.2017, 22:00

Sigur este delicioasă

dantes 1

16.03.2017, 06:20

Delicios!

Rocsi 1

16.03.2017, 19:08

Lau, Dantes, va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute