Panna Cotta mentolată

de diaconta in Dulciuri, 19 Mar 2012 | 4245 vizualizari

 

Pentru că nu am putut păcătui în voie,m-am gândit sa fac un „dulce” rapid şi bun,lejer,colorat,mentolat şi cu fructe.Adică o panna cotta,pentru care nu avem nevoie nici de prea multe ingrediente,se face rapid şi nici nu trebuie să aşteptăm prea mult până putem să-i „facem felul”.Singurul inconvenient este că se consumă la fel de repede precum se prepară.

 

INGREDIENTE

  • 350 ml frisca lichida
  • 50 ml sirop de menta
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Esenta de vanilie
  • Tort gelee rosu+ sirop de zmeura
  • Tort gelee transparenta+ sirop de menta
  • Ciocolata
  • Caise,fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta mentolată:

Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte.

Preparam tort gelee rosu  cu sirop de zmeura.Punem in pahar cateva fructe si turnam gelatina rosie.

Laptele ramas(150 ml) il punem la fiert impreuna cu zaharul.Fierbem 2-3 minute.Frisca o amestecam cu siropul de menta.

Luam laptele de pe foc si punem frisca.Punem vasul iar pe foc si aducem la punctul de fierbere(dar nu  fierbem).

Incalzim gelatina si o punem in amestecul de frisca.Adaugam si esenta de vanilie.Lasam sa se racoreasca putin amestecul,apoi turnam peste gelatina rosie.

Dupa ce s-a racit punem vasele la frigider.Daca vrem sa rasturnam continutul,ungem bolul cu putin unt sau ulei.Inainte de a-l rasturna punem bolul in putina apa calda.

Cam intr-o ora amestecaul se va inchega.

Eu am mai pus cateva fructe deasupra,apoi ciocolata sau jeleu de menta.

Gata desertul ….de facut si de mancat!!!!

Dar v-am lasat reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta mentolată" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sirop de visine