Desert mere in foitaj

de lucy2002 in Dulciuri, 8 Dec 2019 | 931 vizualizari

 

Un desert rapid, simplu, delicios si aromat!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foitaj din comert
  • 6-8 mere
  • miez de nuca
  • stafide
  • un plic de zahar vanilat
  • scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere in foitaj:

Lasam foaia de foitaj la decongelat.

Merele se spala, se curata si se scoate cotorul.

Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara macinata.

Intindem foia de foitaj si taiem fasii de 2 cm pentru cate mere avem.  Cu aceste fasii se imbraca marul de jur imprejur. Umplem merele cu amestecul de nuca , stafide, scortisoara si zahar vanilat iar deasupra sigilam marul cu un patrat din foitaj. procedam asa cu toate merele. La sfarsit la ungem cu ou batut, presaram cu putin zahar brun si dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 190grade pentru 35-40 minute pana s-au rumenit frumos.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foitaj" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)