Desert mere in foitaj

de lucy2002 in Dulciuri, 8 Dec 2019 | 2059 vizualizari

 

Un desert rapid, simplu, delicios si aromat!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foitaj din comert
  • 6-8 mere
  • miez de nuca
  • stafide
  • un plic de zahar vanilat
  • scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere in foitaj:

Lasam foaia de foitaj la decongelat.

Merele se spala, se curata si se scoate cotorul.

Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara macinata.

Intindem foia de foitaj si taiem fasii de 2 cm pentru cate mere avem.  Cu aceste fasii se imbraca marul de jur imprejur. Umplem merele cu amestecul de nuca , stafide, scortisoara si zahar vanilat iar deasupra sigilam marul cu un patrat din foitaj. procedam asa cu toate merele. La sfarsit la ungem cu ou batut, presaram cu putin zahar brun si dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 190grade pentru 35-40 minute pana s-au rumenit frumos.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foitaj" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere - Maria