Desert mere in foitaj

de lucy2002 in Dulciuri, 8 Dec 2019 | 1996 vizualizari

 

Un desert rapid, simplu, delicios si aromat!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foitaj din comert
  • 6-8 mere
  • miez de nuca
  • stafide
  • un plic de zahar vanilat
  • scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere in foitaj:

Lasam foaia de foitaj la decongelat.

Merele se spala, se curata si se scoate cotorul.

Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara macinata.

Intindem foia de foitaj si taiem fasii de 2 cm pentru cate mere avem.  Cu aceste fasii se imbraca marul de jur imprejur. Umplem merele cu amestecul de nuca , stafide, scortisoara si zahar vanilat iar deasupra sigilam marul cu un patrat din foitaj. procedam asa cu toate merele. La sfarsit la ungem cu ou batut, presaram cu putin zahar brun si dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 190grade pentru 35-40 minute pana s-au rumenit frumos.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foitaj" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine