Placinta cu telemea de vaca

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 1307 vizualizari

 

Pentru ca sunt in perioada nesarata dar etapa cu putina sare si cum nu am putut sa inghit telemeaua aia fara chior de sare,am zis ca mai bine o bag intr-o placinta.....sa capete gust...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g osanza
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita amoniu pentru prajituri
  • 2 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • 400 g telemea de vaca fara sare
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingura smantana
  • 1 pliculet finesse bourboun vanilie
  • bucatele de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea de vaca:

Aluat : Intr-un castron punem osanza ( osanza a fost topita si apoi racita),zaharul, praful de sare, ouale si omogenizam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final adaugam faina cat sa putem modela aluatul.


Luam o forma rotunda ( am folosit un vas rotund de ceramica) intindem cu mana aluatul, urcand si pe pereti cat mai mult, sa obtinem o margine inalta.


Umplutura : Radem branza pe razuitoarea mica, adaugam ouale, smantana, zaharul si vanilia bourbon, omogenizam.


Turnam umplutura in vasul cu aluat, adaugam bucatele de ciocolata, marginile de aluat le pliem in interiorul vasului.


Dam vasul la cuptorul preincalzit cca 50 min la foc moderat. E gata cand incepe sa se rumeneasca aluatul si umplutura s-a legat bine.


Pentru ca mie imi place calda, am taiat din ea....daca aveti rabdare se taie mai rece. Se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu telemea de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

03.02.2015, 09:33

delicioasa

Xandrinne 1

03.02.2015, 13:28

mirela0911 1

03.02.2015, 14:28

Mie imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni