Placinta cu telemea de vaca

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 862 vizualizari

 

Pentru ca sunt in perioada nesarata dar etapa cu putina sare si cum nu am putut sa inghit telemeaua aia fara chior de sare,am zis ca mai bine o bag intr-o placinta.....sa capete gust...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g osanza
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita amoniu pentru prajituri
  • 2 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • 400 g telemea de vaca fara sare
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingura smantana
  • 1 pliculet finesse bourboun vanilie
  • bucatele de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea de vaca:

Aluat : Intr-un castron punem osanza ( osanza a fost topita si apoi racita),zaharul, praful de sare, ouale si omogenizam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final adaugam faina cat sa putem modela aluatul.

Luam o forma rotunda ( am folosit un vas rotund de ceramica) intindem cu mana aluatul, urcand si pe pereti cat mai mult, sa obtinem o margine inalta.

Umplutura : Radem branza pe razuitoarea mica, adaugam ouale, smantana, zaharul si vanilia bourbon, omogenizam.

Turnam umplutura in vasul cu aluat, adaugam bucatele de ciocolata, marginile de aluat le pliem in interiorul vasului.

Dam vasul la cuptorul preincalzit cca 50 min la foc moderat. E gata cand incepe sa se rumeneasca aluatul si umplutura s-a legat bine.

Pentru ca mie imi place calda, am taiat din ea....daca aveti rabdare se taie mai rece. Se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu telemea de vaca-0
Placinta cu telemea de vaca-1
Placinta cu telemea de vaca-2
Placinta cu telemea de vaca-3
Placinta cu telemea de vaca-4
Placinta cu telemea de vaca-5
Placinta cu telemea de vaca-6
Placinta cu telemea de vaca-7
Placinta cu telemea de vaca-8

COMENTARII (18)

Lau

Lau 1

03.02.2015, 09:33

delicioasa

Xandrinne

Xandrinne 1

03.02.2015, 13:28

mirela0911

mirela0911 1

03.02.2015, 14:28

Mie imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!