Placinta cu telemea de vaca

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 1121 vizualizari

 

Pentru ca sunt in perioada nesarata dar etapa cu putina sare si cum nu am putut sa inghit telemeaua aia fara chior de sare,am zis ca mai bine o bag intr-o placinta.....sa capete gust...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g osanza
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita amoniu pentru prajituri
  • 2 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • 400 g telemea de vaca fara sare
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingura smantana
  • 1 pliculet finesse bourboun vanilie
  • bucatele de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea de vaca:

Aluat : Intr-un castron punem osanza ( osanza a fost topita si apoi racita),zaharul, praful de sare, ouale si omogenizam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie. La final adaugam faina cat sa putem modela aluatul.


Luam o forma rotunda ( am folosit un vas rotund de ceramica) intindem cu mana aluatul, urcand si pe pereti cat mai mult, sa obtinem o margine inalta.


Umplutura : Radem branza pe razuitoarea mica, adaugam ouale, smantana, zaharul si vanilia bourbon, omogenizam.


Turnam umplutura in vasul cu aluat, adaugam bucatele de ciocolata, marginile de aluat le pliem in interiorul vasului.


Dam vasul la cuptorul preincalzit cca 50 min la foc moderat. E gata cand incepe sa se rumeneasca aluatul si umplutura s-a legat bine.


Pentru ca mie imi place calda, am taiat din ea....daca aveti rabdare se taie mai rece. Se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu telemea de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

03.02.2015, 09:33

delicioasa

Xandrinne 1

03.02.2015, 13:28

mirela0911 1

03.02.2015, 14:28

Mie imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema De Zahar Ars