Desert minciunele

de merisor in Dulciuri, 19 Noi 2013 | 31647 vizualizari

 

Imi era dor de acest desert, asa ca azi l-am prestat.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 900 gr faina
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • esenta de portocala
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 ml ulei pentru prajit
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minciunele:

Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea pana se lichefiaza, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de portocala, apoi incepem sa incorporam faina amestecata cu bicarbonatul.


Amestecam totul in bol, apoi rasturnam pe masa de lucru si adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.


Invelim aluatul intr-o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.


Dupa scurgerea timpului, ungem masa cu putin ulei si intindem aluatul in foi subtiri cat lama unui cutit, dar cea de langa maner.


Decupam aluatul in dreptunghiuri nu prea mari.


Facem o incizie la mijlocul dreptunghiului si trecem un capat al acestuia prin incizie, rasucind usor sa-i dam o forma ca de fundita.


Punem uleiul la incins, iar cand incepe sa sfaraie scufundam minciunelele in ulei si le prajim pe ambele parti, cate un minut, pana se rumenesc frumos.


Le scoatem intr-o sita, iar cand se racesc le pudram cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minciunele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

kytz 1

04.03.2017, 10:51

Bune de făcut în weekend!

DIANA B 1

04.03.2017, 15:02

Merisor . de nu pot posta si reteta ta pe FB? Ptr ca-i pe site din 2013?
Sa se faca ceva in acest sens ...

merisor 1

04.03.2017, 19:24

Diana, este si pe Retete Merisor, dar cred ca tu ai salvat-o de pe blogul vechi, care este inchis.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Minciunele.....nevinovate dar gustoase