Desert mini cozonaci cu crema de alune

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Feb 2021 | 2679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 g drojdie uscata
  • 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 450 ml lapte 3,5% grasime
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si portocala
  • 150 g unt topit
  • Umplutura
  • crema de alune
  • nuca taiata grosier
  • rahat colorat
  • stafide brune
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • Pentru presarat
  • zahar brun
  • mac
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini cozonaci cu crema de alune:

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina am cernut-o intr-un vas incapator, am presarat sare, apoi am rasturnat amestecul de galbenusuri cu lapte si am inceput sa framant, la final am adaugat si untul topit si am framantat foarte bine. Am acoperit vasul in care am pus aluatul, cu folie alimentara si am lasat la crescut cca 1 ora si 1/2 jumatate. Dupa ce  acrescut am impartit aluatul in 14 bucati, am folosit 6 forme ceramice si 8 forme de silicon. Formeleceramice fiind mai mari am pus mai mult aluat in ele cca 150 g, iar in cele de silicon cca 124 g. Am intins fiecare bucata de aluat, am pus crema de alune( am incalzit-o un pic ca sa o pot intinde usor), am presarat nuca taiata grosier, stafide si rahat colorat. Am rulat si format un melc, am pus in forme si am mai lasat la crescut cca 10 min, dupa care am uns cu ou, am presarat zahar brun si mac. Am bagat formele in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35 min, cu aproximatie, am facut testul scobitorii. Am scos formele din cuptor, am scos cozonaceii din forme si i-am lasat la racit.

TIPS-URI

1

in formele de ceramica am pus hartie de copt sa pot sa scot usor cozonaceii si sa-mi ramana si hartia ca un suprt, pe aceistia i-am facut sa ii impart

2

formele de silicon le-am uns cu putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini cozonaci cu crema de alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema caramel