Desert mini eclere cu crema de vailie

de Rahela Velicu in Prajituri, 6 Apr 2017 | 1765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente coji
    • 4 oua
    • 125 g faina
    • 250 ml apa
    • 100 ml ulei
    Ingrediente crema
    • 3 oua
    • 500 ml lapte
    • 130 g zahar
    • 70 g faina
    • 1 esenta de vanilie
    • 100 ml frisca lichida
    Glazura:
    • 150 g ciocolata de menaj
    • 1 lingura de ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini eclere cu crema de vailie:


Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine, dupa fiecare ou, cu o lingura de lemn.


Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.


Eu am folosit o seringa de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 30-40 de min, sau pana cand se rumenesc frumos. Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 miute!


Pentru crema: punem ouale intr-o craticioara, adaugam zaharul si batem bine cu telul, adaugam si faina treptat, sa nu formeze cocoloase si apoi, laptele, in fir subtire. Punem compozitia rezultata pe baie de aburi sau intr-o cratita cu fund dublu si lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Dureaza acest procedeu cam 25-30 de minute. Cand se ingroasa suficient, o luam de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si lasam la racit. Mixam frisca si amestecam cu crema racita complet si mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine.


Umplem eclerele cu aceasta crema si le lasam deoparte pana pregatim glazura.


Punem ciocolata pe baie de aburi si cand incepe sa se topeasca, adaugam si uleiul. Amestecam sa se omogenizeze bine, apoi o punem imediat cu lingura deasupra eclerelor si le dam 5-10 de minute la rece sa se intareasca putin ciocolata.


Apoi, punem o lingura de glazura intr-o punga sau intr-un pos si trasam linii deasupra eclerelor.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca va este mai la indemana, puteti folosi praf de budinca, dar crema asta este mult mai delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere cu crema de vailie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rahela Velicu 1

07.04.2017, 12:56

daa, au fost

-Marius- 1

10.04.2017, 10:59

Rahela Velicu 1

10.04.2017, 13:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz