Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Iun 2017 | 1056 vizualizari

 

Imi doream de mult timp sa testez aceste forme de mini-tarte, pe care le-am achizitionat de la Lidl, si iata ca le-am testat, pregatind unele cu crema de vanilie si capsuni, exact asa cum mi-am dorit. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 30 g unt topit
  • 140 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 150 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 1 lingura cu apa rece
  • Crema:
  • 1 galbenus
  • 60 g zahar
  • 25 g amidon
  • esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • Sirop:
  • 2-3 linguri sirop de capsuni
  • 200-300 ml apa minerala
  • Pentru decor:
  • 200-300 g capsuni
  • frunze de menta
  • zahar pudra
  • Diametru forme mini-tarte: 12 cm
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit si branza pufoasa cu smantana si se omogenizeaza. Se pun faina si praful de copt si se amesteca aluatul, de jos in sus, usor, cu o spatula din silicon. Compozitia se imparte in doua: o parte se lasa asa cum este, iar cealalta parte se amesteca cu cacaua si cu apa. Se pune aluat galben, alternand cu aluat maro, in sase forme de mini-tarte din silicon, unse cu unt si asezate intr-o tava mare. Se introduc tartele la cuptor pana cand trec de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.


Crema:


Se pune o cratita cu apa, pe foc.


Galbenusul, zaharul, amidonul si esenta de vanilie se amesteca cu putin lapte intr-o craticiora, pana cand se dizolva amidonul si zaharul, apoi se adauga restul de lapte si se fierbe totul pe baie de aburi, pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se mixeaza putin.


Asamblare:


Se insiropeaza mini-tartele cu siropul de capsuni amestecat cu apa minerala, se pune crema pe deasupra, apoi se decoreaza cu capsuni si menta si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rahela Velicu 1

26.06.2017, 13:06

Delicioase!

anca_rm 1

28.06.2017, 09:09

ce frumoase sunt , arata delicios

RuxyRux 1

29.06.2017, 20:55

Superbe!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu dulceata