Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 8238 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.
Puteti sa umpleti minitartele cu ce crema vreti voi sau chiar si cu fructe sau dulceata.
Forma de minitarte am achizitionat-o de aici.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 30 g untura solida
  • 120 g unt moale
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g smantana
  • 5 g praf de copt
  • 350 g faina
Portii: 38
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce:

Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se unge forma speciala pentru tarte cu putina untura si se pune la flacara aragazului, pentru a se incinge. Se formeaza din aluat bilute potrivite care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza la fel, pana cand se termina tot aluatul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata