Desert mucenici "ambitiosi"

de Bucataras Monica in Dulciuri, 8 Mar 2015 | 811 vizualizari

 

Le-am dat aceasta denumire deoarece eu si mama ne-am chinuit foarte mult sa ii impletim,dar nu prea au vrut sa stea cum am dorit noi....ambitiosii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g făină
  • 50 ml ulei
  • 50 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 50 g drojdie
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 praf sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru sirop:
  • 300 g zahăr
  • coaja rasă de lămâie
  • 300 ml apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici "ambitiosi":

Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.


Se pregateste siropul pe foc, apoi se lasa deoparte la racit.


Maiaua se lasă câteva minute la dospit. Se cern 500 g de făină. Se face o adancitura la mijloc şi se pun toate ingredientele şi se amestecă până se obţine un aluat, care se lasă să crească la căldură. După ce a crescut, se presară făină pe masa şi se întinde cu sucitorul. Se taie fâşii, se răsucesc şi se formează opturi. Se prajesc, apoi se insiropeaza, se ung cu miere şi se ornează cu zahăr sau cu nucă măcinată.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici "ambitiosi"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bucataras Monica 1

08.03.2015, 20:53

Puupp.

encike85 1

10.03.2015, 17:48

hmmm foarte buni
Mie mi-a atras atentia insa si "decorul"....imi spui cum ai gatit porumbul?

Bucataras Monica 1

15.03.2015, 19:34

L-am spalat in 3 ape,l-am scus si l-am lasat la inmuiat in alta apa timp de o ora,apoi l-am pus la fiert cu un praf de sare,se lasa la fiert 3 ore la oala obinuita,iar la cea sub presiune o ora. Dupa fierbere,se scoate si se scurge si se amesteca cu zahar si cu esente. Sa ai spor. Astept pozici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici moldovenesti pufosi