Desert mucenici "ambitiosi"

de Bucataras Monica in Dulciuri, 8 Mar 2015 | 2847 vizualizari

 

Le-am dat aceasta denumire deoarece eu si mama ne-am chinuit foarte mult sa ii impletim,dar nu prea au vrut sa stea cum am dorit noi....ambitiosii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g făină
  • 50 ml ulei
  • 50 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 50 g drojdie
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 praf sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru sirop:
  • 300 g zahăr
  • coaja rasă de lămâie
  • 300 ml apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici "ambitiosi":

Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.

Se pregateste siropul pe foc, apoi se lasa deoparte la racit.

Maiaua se lasă câteva minute la dospit. Se cern 500 g de făină. Se face o adancitura la mijloc şi se pun toate ingredientele şi se amestecă până se obţine un aluat, care se lasă să crească la căldură. După ce a crescut, se presară făină pe masa şi se întinde cu sucitorul. Se taie fâşii, se răsucesc şi se formează opturi. Se prajesc, apoi se insiropeaza, se ung cu miere şi se ornează cu zahăr sau cu nucă măcinată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici "ambitiosi"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Bucataras Monica 1

08.03.2015, 20:53

Puupp.

encike85 1

10.03.2015, 17:48

hmmm foarte buni
Mie mi-a atras atentia insa si "decorul"....imi spui cum ai gatit porumbul?

Bucataras Monica 1

15.03.2015, 19:34

L-am spalat in 3 ape,l-am scus si l-am lasat la inmuiat in alta apa timp de o ora,apoi l-am pus la fiert cu un praf de sare,se lasa la fiert 3 ore la oala obinuita,iar la cea sub presiune o ora. Dupa fierbere,se scoate si se scurge si se amesteca cu zahar si cu esente. Sa ai spor. Astept pozici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema caramel