Desert mucenici dobrogeni de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 3956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g mucenici
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 linguriță sare
  • 2-3 lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe esență rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 400 g nucă
  • 3-4 litri apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici dobrogeni de post:

Punem apa la fiert. Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri. Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm bine până se dizolvă. Când apa a dat în clocot adăugăm mucenicii și lăsăm la foc mic pentru 10 minute, amestecând ușor. Acoperim cu capac și stingem focul. După 20-30 minute adăugăm esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de portocală și lămâie. La final adăugăm și nuca măcinată.


Servim reci sau calzi după preferințe, bineînțeles cu 44 pahare de vin :) -cine poate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici dobrogeni de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

09.03.2012, 17:16

Si eu vreau sa mananc o portie de mucenici.Arata tare bine

RuxyRux 1

09.03.2012, 19:24

Deliciu!

Bya Ralu 1

09.03.2012, 19:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca de post