Desert mucenici moldovenesti - de post

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mar 2018 | 2562 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby, e tipa aia haioasa, care da cam rar pe Bucataras......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • 140 ml ulei
  • un praf de sare
  • 500 ml nectar de piersici
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • nuca prajita si macinata
  • zahar
  • Sirop
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru uns deasupra
  • miere
  • nuca prajita si macinata pentru presarat deasupra
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti - de post:

Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita.

Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie si uleiul si framantam cca. 20  min. Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul impartim aluatul in doua, apoi fiecare jumatate o impartim in doua, obtinem 8 gramajoare de aluat, fiecare gramajoara o impartim in patru, obtinem 32 de gramajoare aproximativ egale. Din fiecare gramajoara intindem un sul pe care-l aplatizam, pe mijloc asezam nuca macinata cu zahar, pliem marginile rasucim si apoi unim capetele si rasucim formand un opt. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Am pus in prima tava 12 bucati si in alte doua tavi cate 10 bucati, le-am lasat sa mai creasca cca 20 min. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C. 

Sirop : Se fierbe apa cu zaharul, apoi se trage de pe foc si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.

 Cand au inceput sa se rumeneasca, se toarna peste ei sirop si se mai lasa pana absoarbe siropul si se rumenesc. Se scot din cuptor, se ung cu miere si se presara nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti - de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Madelene