Desert mucenici muntenesti

de Oana in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 7974 vizualizari

 

Mucenicii muntenesti sunt mici si uscati in cuptor, apoi fierti in apa cu zahar, presarati cu nuca si scortisoara, simbolizand lacul in care au fost aruncati Sfintii Mucenici

 

INGREDIENTE

  • 500 g mucenici uscati
  • 4 l apa
  • 400 g zahar
  • cate o lingurita de esenta de rom si vanilie
  • un pliculet zahar vanilat cu aroma de rom
  • cate o lingurita de coaja rasa de lamaie si de portocala
  • nuca macinata mai mare
  • scortisoara pentru servire
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:

Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute.

Opreste focul, pune capacul la oala si lasa-i sa se umfle si sa se raceasca de tot.

Adauga la final coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de rom si de vanilie si zaharul vanilat. 

Cel mai bine este sa pui nuca si scortisoara in momentul servirii, direct in bol. Astfel, siropul nu devine amar, iar nuca va ramane crocanta.

Poti aduga cata nuca macinata iti place si daca iti place mai dulce poti presara putin zahar si pe deasupra, in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

tina58 1

09.03.2016, 08:42

Sfaturi de la una mai batrana si cu mai multa experienta:
- nu puneti zaharul de la inceput pentru ca vor fierbe mai greu
-se pune in apa, la inceput, o jumatate lingurita de sare
- lamaia se curata ca un mar iar coaja intreaga se pune in oala la fiert impreuna cu mucenicii si 3-4 pliculete de zahar vanilat
- zaharul se pune cand sunt aproape fierti
- esenta de rom, nuca si scortisoara se adauga in momentul servirii pentru ca esenta de rom acreste mucenicii iar nuca si scortisoara inegresc si amarasc daca stau mai mult impreuna.

dantes 1

07.03.2018, 09:05

Buni!

Rahela Velicu 1

07.03.2018, 22:32

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bomboane