Desert mucenici muntenesti

de Oana in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 3328 vizualizari

 

Mucenicii muntenesti sunt mici si uscati in cuptor, apoi fierti in apa cu zahar, presarati cu nuca si scortisoara, simbolizand lacul in care au fost aruncati Sfintii Mucenici

 

INGREDIENTE

  • 500 g mucenici uscati
  • 4 l apa
  • 400 g zahar
  • cate o lingurita de esenta de rom si vanilie
  • un pliculet zahar vanilat cu aroma de rom
  • cate o lingurita de coaja rasa de lamaie si de portocala
  • nuca macinata mai mare
  • scortisoara pentru servire
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:

Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute.



Opreste focul, pune capacul la oala si lasa-i sa se umfle si sa se raceasca de tot. Adauga la final coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de rom si de vanilie si zaharul vanilat. Cel mai bine este sa pui nuca si scortisoara in momentul servirii, direct in bol. Astfel, siropul nu devine amar, iar nuca va ramane crocanta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

tina58 1

09.03.2016, 08:42

Sfaturi de la una mai batrana si cu mai multa experienta:
- nu puneti zaharul de la inceput pentru ca vor fierbe mai greu
-se pune in apa, la inceput, o jumatate lingurita de sare
- lamaia se curata ca un mar iar coaja intreaga se pune in oala la fiert impreuna cu mucenicii si 3-4 pliculete de zahar vanilat
- zaharul se pune cand sunt aproape fierti
- esenta de rom, nuca si scortisoara se adauga in momentul servirii pentru ca esenta de rom acreste mucenicii iar nuca si scortisoara inegresc si amarasc daca stau mai mult impreuna.

dantes 1

07.03.2018, 09:05

Buni!

Rahela Velicu 1

07.03.2018, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere