Desert mucenici muntenesti

de Ancutsa in Dulciuri, 9 Mar 2017 | 2238 vizualizari

 

Pentru sarbatoarea de 9 Martie, am ales sa pregatesc mucenici muntenesti. E o traditie de familie pe care o pastram si la care tinem. Imi mai place faptul ca acest preparat ne reuneste pe toti la masa.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • faina Castello tip 000, cat cuprinde (aprox 1 kg)
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru servit:
  • nuca macinata
  • zahar
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:

 

Intr-un vas, se amesteca putina faina cu zaharul si sarea, se face un mic spatiu in mijloc, in care se toarna apa calduta (nu fierbinte!), se amesteca bine, adaugand treptat faina si framantand pana se obtine un aluat elastic si bun de intins. Eu am folosit faina Castello tip 000 de la Lidl, de care am fost foarte incantata.

Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, pe masa presarata cu faina, se decupeaza mucenicii cu forma speciala si se asaza in mai multe tavi presarate cu faina. Coca ramasa se framanta si se intinde din nou, dupa care se taie in 40 de betigase, care ii reprezinta pe cei 40 de Mucenici.

Se lasa la uscat pana a doua zi.

A doua zi, se pun la fiert intr-o oala de 4 litri apa cu putina sare, iar cand fierbe apa, se adauga mucenicii si se da focul mic. Se fierb aprox 1 ora (cand se ridica la suprafata, sunt gata).

Se servesc calzi, decorand fiecare dupa gustul sau, eu pun de obicei la un castron: o lingura cu nuca, 1 cu zahar, cateva picaturi de esenta de rom, un praf de scortisoara si putina coaja de lamaie.

  

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/03/mucenici-muntenesti-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ancutsa 1

09.03.2017, 21:17

Va multumesc mult!

kytz 1

10.03.2017, 10:26

Nu am mâncat așa ceva, dar apreciez efortul și răbdarea!

Ancutsa 1

10.03.2017, 12:24

Multumesc mult, Kytz!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie