Desert mucenici muntenesti

de Ancutsa in Dulciuri, 9 Mar 2017 | 580 vizualizari

 

Pentru sarbatoarea de 9 Martie, am ales sa pregatesc mucenici muntenesti. E o traditie de familie pe care o pastram si la care tinem. Imi mai place faptul ca acest preparat ne reuneste pe toti la masa.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • faina Castello tip 000, cat cuprinde (aprox 1 kg)
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru servit:
  • nuca macinata
  • zahar
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:


Intr-un vas, se amesteca putina faina cu zaharul si sarea, se face un mic spatiu in mijloc, in care se toarna apa calduta (nu fierbinte!), se amesteca bine, adaugand treptat faina si framantand pana se obtine un aluat elastic si bun de intins. Eu am folosit faina Castello tip 000 de la Lidl, de care am fost foarte incantata.


Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, pe masa presarata cu faina, se decupeaza mucenicii cu forma speciala si se asaza in mai multe tavi presarate cu faina. Coca ramasa se framanta si se intinde din nou, dupa care se taie in 40 de betigase, care ii reprezinta pe cei 40 de Mucenici.


Se lasa la uscat pana a doua zi.


A doua zi, se pun la fiert intr-o oala de 4 litri apa cu putina sare, iar cand fierbe apa, se adauga mucenicii si se da focul mic. Se fierb aprox 1 ora (cand se ridica la suprafata, sunt gata).


Se servesc calzi, decorand fiecare dupa gustul sau, eu pun de obicei la un castron: o lingura cu nuca, 1 cu zahar, cateva picaturi de esenta de rom, un praf de scortisoara si putina coaja de lamaie.



Pofta Buna!




Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/03/mucenici-muntenesti-2017.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Ancutsa 1

09.03.2017, 21:17

Va multumesc mult!

kytz 1

10.03.2017, 10:26

Nu am mâncat așa ceva, dar apreciez efortul și răbdarea!

Ancutsa 1

10.03.2017, 12:24

Multumesc mult, Kytz!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel