Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea

de katty in Dulciuri, 22 Feb 2020 | 5616 vizualizari

 

O prajitura rapida si delicioasa.Tot ce avem de facut este sa pregatim crema pe care o intindem intre foi, dupa care o dam la rece.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de napolitana(5 foi mari)
  • 1 ou intreg
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 2 lingurite cafea instant
  • 100 gr ciocolata neagra+2 linguri lapte pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea:

Tot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema.

Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa se infierbante. 

Adaugam ciocolata rupta bucati si cafeaua instant diluata in putina apa.

Tinem la foc pana crema se leaga, dam jos si lasam sa se racoreasca.

Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu crema racorita (nu rece) si lichiorul de cafea. Alternam foile cu crema, ultima fiind foaia de napolitana. 

Peste prajitura asezam un tocator de lemn. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore.

Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura in strat neuniform.

Portionam prajitura in momentul servirii. Pastram prajitura la rece.

TIPS-URI

1

alegeti un unt de calitate pentru reusita cremei

2

daca nu aveti o craticioara cu fund dublu bateti crema la bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

oanapl 1

23.02.2020, 13:08

Ce bunatate!

Panacris 1

23.02.2020, 18:27

Hmmm, aminitiri din copilărie! Delicoasăăă!

Gherca Daniela 1

23.02.2020, 18:49

foarte bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

ieri la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

ieri la 17:38

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

ieri la 15:19

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

de S_I_D 1

pe 30.11 la 23:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere