Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

de merisor in Prajituri, 7 Ian 2019 | 992 vizualizari

 

Aveam această rețetă de napolitane cu cremă de rahat și lămâie în caietul îngălbenit de vreme.
De câte ori îl răsfoiam, o ocoleam, crezând că nu-i pe gustul meu.
Mă gândeam: cu rahat=ceva foarte dulce, deci, nu, categoric! :)))))
Servind într-o zi de la o prietenă, o astfel de napolitană mi-a plăcut maxim și am zis că trebuie să facă parte din colecția mea de rețete, că e chiar bună și foarte simplă.
Bine, eu am complicat-o puțin pentru că am preparat cremele separat, în funcție de culoarea rahatului, dar a ieșit tare frumoasă și a meritat din plin efortul.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 foi Lica( 19,5/28,5 cm)
  • 500 g rahat multicolor(roșu, galben, verde)
  • 300 g rahat cu cacao
  • 250 g unt
  • zeama de la 3 lămâi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie:

Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici.


Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao.


Rahatul cu cacao este mai dens și mai puțin dulce, deci mi-am permis să pun două straturi.


Stoarcem bine lămâile, cu storcătorul specific acestora.


Preparăm cremele, topind pe rând rahatul cu bucata de unt aferentă, amestecând continuu și strivind rahatul cu furculița, până devine omogen. Îl putem topi și la bain marie, dacă ne este teamă că se lipește.


Nu-i nimic dacă mai rămân și câteva bucățele de rahat mai măricele, prin cremă, dau bine ca aspect.


Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm zeama de lămâie.


Amestecăm continuu, până când aceasta pătrunde în cremă, iar crema devine omogenă.


Întindem crema imediat, așa fierbinte, peste foaia de napolitană, o acoperim cu următoarea foaie și așezăm o greutate peste ea, un tocător, o carte, etc.


Preparăm în același mod următoarea cremă.


O întindem peste a doua foaie și tot așa până terminăm cele cinci creme.


Nu durează mult, câteva minute pentru fiecare cremă, 5-6, cam atât.


Cantitatea de zeamă din lămâie o punem după gust.


La crema cu cacao, am pus mai puțin, câte două linguri, iar la celelalte creme am pus câte trei linguri, pentru că erau mai dulci.


Înițial am vrut să pun zeama de la două lămâi, dar nu mi s-a părut suficientă și am recurs la a treia lămâie.


Însă cremele se gustă și pune fiecare cât consideră.


Nu trebuie o cantitate stas, că poate nu toți vor crema acrișoară.


Acoperim prăjitura cu o folie, așezăm o greutate peste ea și o dăm la rece pentru câteva ore.


Apoi o putem porționa și savura cu plăcere.


Cele două straturi cu rahat de cacao au dat un gust și un aspect mult mai plăcut napolitanei.


În rețeta originală nu se folosea rahat cu cacao și nici nu se separau cremele pe culori, dar mie mi s-a părut mai interesant așa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

dantes 1

11.01.2019, 11:16

Bune!

claudiaO 1

23.01.2019, 09:57

ce frumos arata !

mirela0911 1

23.01.2019, 13:20

Minunat arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca cu branza dulce
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si cafea