Tarta delicioasa cu capsuni

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 7 Iun 2011 | 2221 vizualizari

 

e facuta de mult timp, insa din lipsa de timp o postez abia acum....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru crema de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 2oo ml frisca lichida
  • 1 iaurt de capsuni ( mic )
  • 1 lingura zahar pudra ( optional daca o vreti mai dulce)
  • pentru decor:
  • frisca
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, apa, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.


Turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 15- 20 de minute la foc mediu, facem testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a copt il lasam la racorit.


Pregatim crema:


Spalam capsunile, apoi le pasam cu bledereul sau pt cine nu are asa ca mine :( cu mixerul sau cu furculita, iar daca vream sa fie mai dulce crema acum este momentul sa punem zaharul, daca nu lasati asa.


Mixam separat frisca, apoi punem capsunile pasate si iaurtul si omogenizam bine bine.


Dam crema la rece pentru 30 de minute dupa care o punem peste blatul insiropat cu sirop de capsuni.


Ornam cu frisca si capsuni sau o putem lasa si neornata ca tot in burtica ajunge :))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ionela2682 1

08.06.2011, 19:29

super!

lilik 1

08.06.2011, 21:59

delicioasa

Dana Cristea - pusikmea 1

09.06.2011, 07:18

ionela, lilik multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Torta Della Nonna