Crema de zahar ars

de Steffy in Prajituri, 19 Mai 2013 | 12369 vizualizari

 

Am gasit un caiet vechi de retete al mamei mele si am decis sa prepar crema de zahar ars din copilarie, preparata de ea. Ador acest desert, desi este foarte consistent, o data pe an merita facut.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar (500 g)
  • 8 oua
  • 1 litru de lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

O cana de zahar o caramelizam intr-o cratita medie, cu peretii inalti. Cand s-a topit zaharul, il intindem si tapetam peretii cratitei. Lasam sa se intareasca.


Se separa ouale, se bat albusurile spuma peste care se pune zaharul vanilinat si un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu cealalta cana de zahar, apoi se adauga peste albusurile spuma.


Laptele se incalzeste putin si se amesteca impreuna cu faina. Adaugam totul peste compozitia de oua de mai sus, amestecam bine si turnam totul in cratita cu zaharul caramelizat.


Se aseaza cratita intr-o tava mai inalta in care se pune apa (bain marie). Se introduce la cuptor si se tine la foc mic intre 60-80 minute.


Crema de zahar ars este gata cand are o culoare aurie deasupra si este inchegata. Se lasa sa se raceasca si apoi se introduce la frigider.


Se pune o tava deasupra cratitei si se rastoarna. Eu am rasturnat-o a doua zi.


Se serveste cat mai rece, este delicioasa.


Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anett 1

20.05.2013, 09:32

vai, delicios!

Panacris 1

20.05.2013, 21:03

Super delicioasă!

Steffy 1

20.05.2013, 23:12

Va pup dragelor, ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars cu mere