Crema de zahar ars

de Steffy in Prajituri, 19 Mai 2013 | 11055 vizualizari

 

Am gasit un caiet vechi de retete al mamei mele si am decis sa prepar crema de zahar ars din copilarie, preparata de ea. Ador acest desert, desi este foarte consistent, o data pe an merita facut.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar (500 g)
  • 8 oua
  • 1 litru de lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

O cana de zahar o caramelizam intr-o cratita medie, cu peretii inalti. Cand s-a topit zaharul, il intindem si tapetam peretii cratitei. Lasam sa se intareasca.


Se separa ouale, se bat albusurile spuma peste care se pune zaharul vanilinat si un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu cealalta cana de zahar, apoi se adauga peste albusurile spuma.


Laptele se incalzeste putin si se amesteca impreuna cu faina. Adaugam totul peste compozitia de oua de mai sus, amestecam bine si turnam totul in cratita cu zaharul caramelizat.


Se aseaza cratita intr-o tava mai inalta in care se pune apa (bain marie). Se introduce la cuptor si se tine la foc mic intre 60-80 minute.


Crema de zahar ars este gata cand are o culoare aurie deasupra si este inchegata. Se lasa sa se raceasca si apoi se introduce la frigider.


Se pune o tava deasupra cratitei si se rastoarna. Eu am rasturnat-o a doua zi.


Se serveste cat mai rece, este delicioasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anett 1

20.05.2013, 09:32

vai, delicios!

Panacris 1

20.05.2013, 21:03

Super delicioasă!

Steffy 1

20.05.2013, 23:12

Va pup dragelor, ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de zahar ars