Crema de zahar ars

de Steffy in Prajituri, 19 Mai 2013 | 10351 vizualizari

 

Am gasit un caiet vechi de retete al mamei mele si am decis sa prepar crema de zahar ars din copilarie, preparata de ea. Ador acest desert, desi este foarte consistent, o data pe an merita facut.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar (500 g)
  • 8 oua
  • 1 litru de lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

O cana de zahar o caramelizam intr-o cratita medie, cu peretii inalti. Cand s-a topit zaharul, il intindem si tapetam peretii cratitei. Lasam sa se intareasca.


Se separa ouale, se bat albusurile spuma peste care se pune zaharul vanilinat si un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu cealalta cana de zahar, apoi se adauga peste albusurile spuma.


Laptele se incalzeste putin si se amesteca impreuna cu faina. Adaugam totul peste compozitia de oua de mai sus, amestecam bine si turnam totul in cratita cu zaharul caramelizat.


Se aseaza cratita intr-o tava mai inalta in care se pune apa (bain marie). Se introduce la cuptor si se tine la foc mic intre 60-80 minute.


Crema de zahar ars este gata cand are o culoare aurie deasupra si este inchegata. Se lasa sa se raceasca si apoi se introduce la frigider.


Se pune o tava deasupra cratitei si se rastoarna. Eu am rasturnat-o a doua zi.


Se serveste cat mai rece, este delicioasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anett 1

20.05.2013, 09:32

vai, delicios!

Panacris 1

20.05.2013, 21:03

Super delicioasă!

Steffy 1

20.05.2013, 23:12

Va pup dragelor, ma bucur ca va place.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars