Desert napolitane de post

de Bunica in Dulciuri, 29 Mar 2019 | 722 vizualizari

 

Un desert la indemana oricui .Nu trebuie sa stai la caldura cuptorului,sa stai sa ornezi sau sa coci foi pe dosul tavii.Asa-i ca va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitana
  • 300 g. miez de nuca
  • 400 g. zahar
  • 1300 g. margarina
  • 100 ml. apa calda
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane de post:

Ia o cratita de 3 l.


Pune zaharul la caramelizat.


Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata.


Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare.


Peste compozitie toarna 100 ml.apa calda si lasa pe foc 3-4 minute.


La sfarsit pune margarina si amesteca, cu fermitate circa 5 minute.


Cand crema este legata se imparte in 4 parti.


Pune o foaie de napolitane pe o tava.


Intinde peste foaia de napolitana o parte din crema si intinde cu ajutorul unui cutit cu lama lata.


Se procedeaza la fel cu celelalte foi si restul de crema.


La final se obtine o prajitura cu 5 foi si 4 straturi de crema.


Peste ultima foaie de napolitana se aseaza o alta tava sau un tocator si o greutate.


Prajitura se taie peste cateva ore sau a doua zi.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

29.03.2019, 21:14

Buni, atat de multa margarina? Sau e un zero in plus aolo? ?

Rahela Velicu 1

29.03.2019, 22:34

dantes 1

30.03.2019, 09:36

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de cartofi si ceapa coapte la crock pot

ieri la 23:16

Ciuperci umplute cu carne de pui la cuptor

ieri la 17:58

Prajitura cu crema de ciocolata si mure

de Rocsi 9

ieri la 10:54

RETETA RECOMANDATA
Tort Jaffa