Desert negresa ciocolatoasa cu budinca

de Meea in Prajituri, 20 Apr 2019 | 246 vizualizari

 

 Îmi cer scuze.... mii de scuze! Dar această delicioșenie ciocolatoasă, cea pe care o vezi în poze, este absolut divină! Atât de multă ciocolată, atât de delicioasă, atât de pufoasă, atât de suculentă, atât de orice exprimă un gust nemaipomenit! Trebuie să o încerci! Ai nevoie să fii fericită azi! De ce tocmai azi?
         Păi ia pune-te în pielea mea: o zi senină de primăvară, ora 14, încă destul timp pentru gătit și toate cele și, fără să vrei, ți se taie cheful de tot. De ce? S-A LUAT APA! Acum, pot trăi fără curent sau fără mașină, dar chiar fără apă înseamnă un chin pentru mine... Parcă fix în ziua aceea aveam nevoie de apă mai mult decât niciodată! Nu beau eu multă apă pe zi, dar atunci mi s-au uscat buzele... nu mai vedeam bine! Auzeam doar apă curgând... Îmi trebuia apă la orice! Aveam nevoie de apă și să respir, stii? Întotdeauna când nu mai ai ce ai avut, îți trebuie musai după aceea! Și am făcut și eu o prăjitură ca tot omul și s-a umplut chiuveta ca niciodată. Știau și vasele că nu e apă? Câte vase puteam folosi pentru o prăjitură ca aceasta? Parcă și în bucătărie am murdărit orice colțișor. Și apoi, același episod, te murdărești, fugi să te speli și nu e apă. Vrei să fierbi ceva și nu e apă. Ți-e sete și nu e apă. Parcă nici să rostești cuvântul „apă” nu mai poți ha! Ei bine, până la urmă a venit și apa, dar prea târziu! Deja mă obișnuisem fără....

 

INGREDIENTE

  • Negresa:
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 100 g ciocolată
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Ingrediente topping:
  • budincă de ciocolată
  • fructe de pădure
  • fructe deshidratate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa ciocolatoasa cu budinca:


Amestecăm untul, zahărul, laptele și ciocolata pe foc mic până când se omogenizează ingredientele. Lăsăm amestecul la răcit și apoi adăugăm gălbenușurile. Amestecăm până când gălbenușurile s-au încorporat. Punem făina, praful de copt și cacaua și amestecăm ușor, cu mișcări ample de jos în sus.


Separat, mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Punem albușurile peste blatul cu cacao. Amestecăm ușor. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și punem bucăți de ciocolată pe deasupra. Următorul pas este foarte important! Am lăsat blatul la copt pentru exact 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit! Este foarte important să nu coaceți prea mult blatul, deoarece se va usca și nu va mai avea acea consistență ciocolatoasă. Bineînțeles că este absolut delicioasă negresa și simplă, dar eu am vrut să pun deasupra budincă de ciocolată și câteva fructe de pădure și fructe deshidratate. Nu trebuie să mai aștepți nimic, prăjitura ta delicioasă este gata!

 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa ciocolatoasa cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Panacris 1

22.04.2019, 13:55

Gherca Daniela 1

22.04.2019, 20:17

mmm delicioasa!

dantes 1

25.04.2019, 08:31

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac